NEWS
HALF – s

Brojne aktivnosti za djecu Poreča povodom Dječjeg tjedna od 5. do 11. listopada

Dječji tjedan POreč
03.10.2020. 11:53; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Brojne aktivnosti za djecu Poreča povodom Dječjeg tjedna od 5. do 11. listopada

Dječji tjedan koji se diljem Hrvatske ove godine obilježava od 5. do 11 listopada 2020. donijet će razne aktivnosti i za porečke mališane.

Ove godine program je nešto drugačiji i prilagođen aktualnoj epidemiološkoj situaciji, te je većina aktivnosti planirana unutar predškolskih i školskih ustanova. Ipak tradicionalni dar Grada Poreča-Parenzo za prvašiće porečkih osnovnih škola neće izostati, te će svi dobiti prigodne majice. Majice će ravnateljicama škola uručiti gradonačelnik Loris Peršurić na prigodnom primanju u povodu Dječjeg tjedna.

Društvo „Naša djeca“ Poreč također organizira razne aktivnosti , s dječjim vrtićem „Radost“ Poreč dogovoreno je gostovanje Bajkaonice (tete pričalice) svakog dana u jutarnjim satima, zasebno za svaku skupinu djece. Održat će se i “Klub za roditelje tinejdžera”, prvi susret je u četvrtak 8. listopada u 19.00 sati, a voditeljica je vanjska suradnica, psihologinja Valentina Mladinov. U Dječjem tjednu DND počinje i s provođenjem svojih programa raznovrsnih cjelogodišnjih radionica za djecu: od scenskog studija, break dance radionica do onih robotike, te radionica Mali znanstvenici, Dječji forum i Likovni laboratorij.

U subotu, 10. listopada u 10.00 sati u mjesnom odboru Fuškulin DND organizira radionicu za djecu pod nazivom “Igre po starinski”, te postavljaju kućicu za knjige i slikovnice čime ujedno i zaključuju projekt “Hižica puna priča” koji su provodili u suradnji s Gradskom knjižnicom Poreč i uz financijsku podršku Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

Studio za izvedbene umjetnosti MOT 08 svoj program organizira u suradnji s Gradom Porečom-Parenzo, Zdravim gradom Poreč, Pučkim otvorenim učilištem Poreč i volonterkama tetom pričalicom Natašom Rotar i profesoricom likovne umjetnosti Marinom Dželalijom Jakominić, koje će provoditi razne kreativne i druge radionice.

Za sve građane MOT 08 u utorak 06. listopada u 17.00 na Trgu slobode u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem Poreč i Gradom Porečom-Parenzo, priredit će plesnu  izvedbu plesačica udruge u kojoj će nastupati skupine Simple i Fame, te solistice udruge.

Talijanski dječji vrtić „Paperino“ Dječji tjedan će obilježiti kako u svom matičnom, tako i u područnim odjelima, te će tako u sklopu raznih aktivnosti djeca iz vrtića u Poreču imati predstavu na otvorenom s mađioničarom, te posjet Gradskoj knjižnici, djeca iz Dračevca ići će u posjet farmi i u šetnju selom, mališani iz Velog Maja radit će pano na temu prijateljstva i stablo prijateljstva, a djeca iz Varvari izvest će predstavu Crvenkapica i crtati s kredama, te imati radionicu o emocijama“ Danas se osjećam….”

Dječji vrtić „Crvenkapica“ za sve mališane organizira izlete, a imat će i priliku pogledati predstavu Teatra Naranča „Tri sestre“.

Osnovna škola Poreč će Dječji tjedan obilježiti u sklopu redovne nastave na satu razrednika koji će biti posvećen prigodnoj temi u vezi osnovne teme Dječjeg tjedna a to su prava djeteta. Sadržaj će biti prilagođen pojedinom uzrastu.

Učenici i učitelji Osnovne škole Finida ovaj će tjedan obilježiti svaki sa svojim razredom kroz likovni, glazbeni, plesni i literarni izričaj, a u suradnji s DND-om nastupit će i zbor učenika jednog četvrtog razreda njihove škole.

Talijanska osnovna škola „Bernardo Parentin“ sa učenicima nižih razreda slikat će sličice s porukama prijateljstva i izrađivati prigodne narukvice, a četvrtaši će skupiti poklone i ponijeti ih u gradsko društvo Crvenog križa za potrebitu djecu.

 Želimo svima puno dobre zabave i novih iskustava u Dječjem tjednu.

Print Friendly, PDF & Email