NEWS
Best of Poreč

Briga o mališanima koji žive u tzv. prigradskim naseljima Poreča

02.06.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Briga o mališanima koji žive u tzv. prigradskim naseljima Poreča
487GO087250.jpg

RADOŠI – Čije je dječje igralište u Radošima? Kao i sva druga, gradsko. Grad, odnosno komunalni odjel, trebao bi ga i održavati. Međutim, kako smo saznali u telefonskom razgovoru s jednim mještaninom, godinama travu na njemu nije pokosio nitko osim njega. Odlučio je više to ne raditi, jer je na pitanje da mu se nadoknadi trud iz gradske uprave stigao negativan odgovor. A tko će pokositi igralište?

U komunalnom odjelu nismo uspjeli saznati je li igralište u Radošima na popisu onih gradskih površina koje bi trebao kositi gradski komunalac Usluga temeljem ugovora. Ali, u Usluzi su provjerili i kažu – Radoši nisu na popisu za košnju.

– Razgovarao sam s nadležnima u komunalnom odjelu i obećali su uvrstiti to igralište u popis za košnju, pa se nadam da će kroz tjedan dana to biti riješeno, rekao je direktor Usluge Rodoljub Kosić.

Hoće li košnja koju će obavljati usluga biti jeftinija od potraživanja susjeda kojem Grad nije želio platiti da i dalje kosi igralište, nismo uspjeli saznati. A dječica u Radošima morat će se još strpjeti, jer je trava na igralištima vjerojatno viša od njih.

– Glas Istre 2.6., Snježana Matejčić –

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani