Ljeto u Funtani

Božićni projekt maturanata ekonomskog programa Srednje škole Mate Balote Poreč i Društva Invalida Poreč

02.12.2021. 19:09; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Božićni projekt maturanata ekonomskog programa Srednje škole Mate Balote Poreč i Društva Invalida Poreč
263329051_2995702354079427_5916428227333579558_n
U Srednjoj školi Mate Balote Poreč do danas virtualno posluje 8 vježbeničkih tvrtki. Četiri tvrtke vode učenici trećih razreda, a četiri tvrtke učenici četvrtih razreda, pod vodstvom profesorica Jasmine Drobić Arslanagić i Graciele Bićanić.
 
Vježbeničke tvrtke posluju na rubu stvarnosti, što znači da se svo poslovanje obavlja virtualno i s fiktivnim novcem.
 
Učenici povezuju teorijska znanja i to praktično primjenjuju u osnivanju i vođenju svojih tvrtki te svojom kreativnošću osmišljavaju asortiman.
Učenici redovito sudjeluju na sajmovima i natjecanjima te su prethodnih godina postigli zapažene rezultate. Kroz čitavo poslovanje radi se na socijalnoj osviještenosti i društvenoj odgovornosti pa tako tvrtke već određeni niz godina surađuju i pomažu Društvu invalida Poreč.
 
Ove godine učenici četvrtih razreda rade na zajedničkom projektu s Društvom Invalida Poreč, pripremajući i izrađujući božićne ukrase kao i predmete koji su praktični i primjenjivi u svakodnevnoj uporabi.
 
Cilj projekta je predstavili rad vježbeničkih tvrtki i pomoći Društvu invalida Poreč, kao i potaknuli sve učenike škole i zaposlenike da doprinesu društvenoj zajednici „kupnjom“ radova učenika, odnosno donacijom.
 
Radovi će biti predstavljeni na štandu u holu škole u periodu od 07.12.2021. do 22.12.2021. te pozivamo sve učenike i zaposlenike škole da posjete štand.
Na štandu će se moći kupiti i već tradicionalna novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč. Kupnjom pomažete rad društva i pomažete članovima.
 
Nažalost, ove godine zbog epidemiološke situacije štand mogu posjetiti samo učenici i zaposlenici škole, ali vas i dalje pozivamo te svoju donaciju možete poslati po poznaniku i tako pomoći članovima Društva i podržati rad vježbeničkih tvrtki.
 
Ekipa 4.Eka i 4.Ekb, s profesoricama Jasminom i Gracielom

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email