NEWS

BOŽIĆNI PAKETI sa prigodnim čestitkama iz Crvenog križa Poreč

20181217_170931
18.12.2018. 09:30; Učitavanja: 140; Početna / Novosti / Svakodnevnica / BOŽIĆNI PAKETI sa prigodnim čestitkama iz Crvenog križa Poreč

I ove godine tradicija Gradskog društva Crvenog križa Poreč se nastavlja! Novcem prikupljenim prodajom bonova u akciji Solidarnost na djelu kupili smo namirnice hrane i higijenske potrepštine za potrebite na Poreštini.

U akciji Solidarnost na djelu prikupila su se sredstva u iznosu od 31.938,03 kune. Božićni paketi naručeni su u iznosu od 28.500,00 kuna, dok će se u iznosu od 3.438,00 kuna kupiti konzerve i prilagodjena hrana za beskućnike.

Naši volonteri i djelatnici napravili su čak 150 paketa za obitelji na cijeloj Poreštini.  Svaki paket sadrži osnovne prehrambene artikle i  higijenske potrepštine. Vrijednost paketa hrane je 190 kuna.

U sklopu Projekta „Volontiranje to go“ naši vrijedni srednjoškolci izrađivali su božićne čestitke koje smo stavili u svaki paket, kako bi i na taj način uljepšali našim korisnicima ove blagdanske dane.

Paketi se djele korisnicima Centra za socijalnu skrb koji primaju zajamčene minimalne novčane pomoći, korisnicima GDCK Poreč koji spadaju u program Pomoći u kući, te korisnici Socijalne košarice Općine Vrsar.

Svaki korisnik provjeren je preko CZZZ, preko svih Općina, te Odjela za društvene djelatnosti Grada Poreča. jako smo pazili da se korisnici ne preklapaju, već da obuhvatimo što veći broj ljudi.

Grad Poreč ( sa okolicom ) 85 obitelji, Općina Funtana 10 obitelji, Vrsar 16 obitelji, Sveti Lovreč 4, Kaštelir – Labinci 5, Višnjan 10, Vižinada 9 , te Tar – Vabriga 11 obitelji.

Većini korisnika razvoze pakete naši volonteri, dok će se neke obitelji sa područja Grada Poreča doći preuzeti paket u GDCK Poreč.

Broj socijalno potrebitih iz godine u godinu raste, iz tog razloga GDCK Poreč prikuplja financijska sredstva u akciji Solidarnost na djelu za tu namjenu, ali i iz redovnog financiranja odvaja financijska sredstva kako bi svaki mjesec pomagali u hrani obiteljima u nevolji, i to kroz Interventne pakete.

Hvala našim vrijednim volonterima na uloženom trudu i humanosti, te prijevozu paketa na kućne adrese korisnika.

Zahvaljujemo se svima na podršci, donatorima, svima koji su učestvovali u akciji,našim volonterima, srednjoškolcima,  Gradu Poreču i svim Općinama, Centru za socijalnu skrb Poreč, Društvu invalida Poreč i udrugama u našem gradu sa sličnim ciljevima, baš svima koji su na bilo koji način pomogli da razveselimo bar malo 150 obitelji u potrebi za nadolazeće blagdane.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email