NEWS

Božićni koncert u Kašteliru

1
27.12.2021. 09:07; ; Početna / Kultura / Božićni koncert u Kašteliru

Na dan blagdana  Sv. Obitelji koji se ove godine poklopio sa blagdanom Sv Stjepana Prvomučenika, 26.prosinca 2021. godine, Kaštelirska župa, u suradnji sa Zajednicom Talijana Labinci, upriličila je, uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera, jednosatni Božićni koncert u crkvi Svetog Kuzme i Damjana u Kašteliru .

U svom obraćanju prisutnima, velečasni Želimir Bagavac naglasio je važnost povezanosti i druženja unutar zajednice i kroz takve događaje jer kroz pjesmu ljudi izražavaju  svoju radost u ovom slučaju radost rođenja Isusova.

Zajednica Talijana Labinci zahvalila je domaćinu, župi Kaštelir Labinci i velečasnom na prilici organizacije koncerta na kojem su nastupili Vokalna etno skupina Zajednice Talijana Labinci „Nigrignanum“ i zbor kaštelirske župe. Zborovi su to koji dijele dio članova pa je njihova povezanost neminovna.

U svom je dijelu programa vokalna etno skupina Nigrignanumi, pod vodstvom Diane Bernobić Sirotić, predstavila najpoznatije Božićne pjesme sa raznih strana svijeta i na  raznim jezicima.

Crkveni zbor kaštelirske župe, pod vodstvom Josipa Pina Ružića i uz pratnju Vilme Grudić, predstavio se sa pet pjesama, a na kraju su oba zbora zajednički izveli tradicionalnu Božićnu pjesmu „Radujte se narodi“.

Oduševljena publika tražila je bis pa su pjevači ponovili jednu od otpjevanih pjesama.

Nakon koncerta velečasni Bagavac je izrazio nadu da će ovo postati tradicionalno božićno druženje uz pjesmu te pozvao sve prisutne na skromni domjenak.

E.D.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email