NEWS
Max 180920 S

Bogata lutrija Društva invalida i dječji doček uz snježne pahulje

1_POREC DJECJI DOCEK NOVE GODINE U PODNE - TOCNO U PODNE VATROMET
01.01.2018. 08:55; Učitavanja: 669; Početna / Lifestyle / Zabava / Bogata lutrija Društva invalida i dječji doček uz snježne pahulje

Vikend na porečkom Adventu obilježili su sinoćno izvlačenje bogatih nagrada na Novogodišnjoj lutriji Društva invalida Poreč i dječji doček Nove godine, koji se održao na Silvestrovo točno u podne.

Velik se broj Porečana svih generacija okupio na Trgu Matije Gupca u subotu navečer jer je uz pratnju žive glazbe Tu i tamo benda, voditelja Gordana Gregurevića te Djeda Mraza i njegove pomoćnice izvučeno 20 bogatih nagrada na četvrtoj po redu Novogodišnjoj lutriji. Prihod od prodaje namijenjen je Mobilnom timu Društva invalida koji pomažu najpotrebitijim članovima. Zahvaljujući brojnim sponzorima koji svake godine izađu u susret Društvu invalida, tako je i ove godine fond nagrada vrijedio čak 54 tisuće kuna, ali i brojnim vrijednim volonterima, koji su prodavali srećke, prodano ih je 8.470, što je za čak tisuću više nego lani.

– Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji naše lutrije koja će direktno pomoći najpotrebitijim sugrađanima, ali i svima drugima koji prate naš rad i prepoznaju naš trud u pomaganju onima kojima je najpotrebnije. Nagrade se mogu podignuti svakim radnim danom od 9 do 13 sati u našim prostorima u Vukovarskoj ulici, kazala je tajnica društva Sandra Brečevac.

Nagrade su bile vrijedne – prva nagrada je bila deset tisuća kuna, ali sretnici su dobili i izlete, putovanja, pršute, poklon bonove, bicikle, umjetnička djela i još mnogo toga. Svi su s listićima u ruci pomno pratili izvlačenje, a potom se nastavili družiti uz ples i svirku Tu i tamo benda i DJ-a koji su kasnije stupili na scenu.

A u nedjelju u podne bio je red na veselom dočeku Nove godine. Na stotine roditelja s djecom koji su došli iz cijele Istre pratili su veseli program koji je pripremio Teatar Naranča iz Pule, uz neizostavno odbrojavanje, vatromet, dječji pjenušac i konfete. Sve je bilo baš kao na pravom dočeku a adventski ugođaj pojačao je i umjetni snijeg koji je padao!

Ovo je tek jedan od ukupno četiri dočeka koje je pripremio Grad Poreč sa svojim partnerima, jer će večeras u zadnjoj noći ove godine Porečane i njihove goste zabaviti Parni valjak na Trgu slobode i DJ Stanko Bondža na Trgu Matije Gupca, dok sutra navečer na Gupčevom trgu sviraju Night Express.

(Napisala i snimila Tanja KOCIJANČIĆ, Glas Istre)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email