NEWS

Bogat program za završnicu 11. porečke BOOKtige u ponedjeljak, 23. travnja

22.04.2018. 18:45; Učitavanja: 120; Početna / Kultura / Bogat program za završnicu 11. porečke BOOKtige u ponedjeljak, 23. travnja
31172245_1709684345777384_5730463611067826176_n

Posljednjega dana ovogodišnjeg Festivala u Gradskoj knjižnici Poreč održat će se književna matineja s jednim od hrvatskih dječjih klasika, Zlatkom Krilićem, piscem čija su mnoga djela uvrštena na popis osnovnoškolske lektire. Zlatko Krilić približit će učenicima svoje priče i romane i razveseliti ih zgodama njegovih junaka. Književno druženje održat će se u ponedjeljak, 23. travnja 2018. godine u 11 sati.

I na ovogodišnjoj BOOKtigi u porečkom Domu za starije i nemoćne u 17 sati pričat će se Sretne priče, priče i stihovi našega Tomislava Milohanića. Njegovo druženje s našim najstarijim sugrađanima zasigurno će ih oplemeniti, jer Milohanićeva djela, i proza i stihovi, na čakavštini i na književnom jeziku, nose u sebi ljubav prema čovjeku i zavičaju te čuvaju tradiciju zajednice. Pišući o svom kraju, njegovim stanovnicima, povijesti i običajima, ovaj istarski književnik na poseban način čuva baštinu i jezik, a stanovnici Doma najviše vole priče koje će ih povesti na putovanje u dane djetinjstva i mladosti.

Pozivamo vas na predstavljanje knjige Paula O’Gradyja „Moj brod je Hrvatska“ u okviru jedanaeste po redu BOOKtige koje će se održati u Noći knjige, 23. travnja 2018 godine u 18 sati u matičnom odjelu Gradske knjižnice Poreč (Trg Marafor 3). Paul O’Grady u svojoj novoj knjizi sa strašću govori o životu općenito te što znači živjeti u Hrvatskoj iz perspektive jednog Irca. Autor ukazuje na mnoge poveznice između naše zemlje i Irske te objašnjava zašto je prije petnaest godina došao i ostao ovdje.

Neobjavljene priče s Kube: „Portret Che Guevare“ tema su književne večeri kroz koju će nas voditi književnik Zlatko Krilić. Ovo je jedinstvena šansa postati sudionikom nastanka knjige, jer autor će nam čitati priče na kojima još uvijek radi, pa će ih možda i mijenjati pod vašim utjecajem.

To su priče o Kubi danas koje razbijaju sliku o romantičnom mjestu sretnih ljudi koje lako ponese zanosni ritam kubanskih pjesama, priče o kubanskom malom čovjeku, njegovoj sreći i tuzi, ispričane kroz doživljaje autora, ali i kroz stvarne sudbine stanovnika Kube. Autentična je to slika o Kubi koju vam još nitko nije ispričao.

Književna večer održat će se u u 20 sati u knjižnici na Maraforu.

Nakon književnog susreta družit ćemo se uz glazbu i prigodan domjenak. Za vas smo pripremili pravu glazbenu poslasticu koja će u našu knjižnicu donijeti autentičnu atmosferu i kroz kubanske i latinoameričke hitove sve nas povesti na jedinstveno glazbeno putovanje. Zabavljat će nas riječko-crikvenički flamenco-jazz duet gitara La Passion Escondida, David Savčić i Teo Mandžuka. Glazbeno druženje počinje u 21 sat.

Obilježimo zajedno „Noć knjige“ i zajedničkim druženjem zatvorimo jedanaestu po redu porečku BOOKtigu.

Print Friendly, PDF & Email