NEWS

Bogat program za sve uzraste na fešti Sv. Martina u Vrsaru – uključite se i Vi !

Martinja 2017 (2)
08.11.2018. 10:02; Učitavanja: 329; Početna / Novosti / Okolne općine / Bogat program za sve uzraste na fešti Sv. Martina u Vrsaru – uključite se i Vi !

Trodnevni sportski program

Bogat sportski program, započinje u četvrtak 8. studenog međunarodnim turnirom u stolnom tenisu u dvorani OŠ Vrsar. U subotu 10. studenog planinarski klub Planik voditi će pješačenje od Vrsara do Sv. Mihovila u Kloštru upotpunjeno vodenim stručnim razgledom  arheološkog lokaliteta Monte Ricco (rimska cisterna) i samostana Sv. Mihovil. Za polaznike pješačenja osigurana je besplatna marenda u Kloštru i povratak autobusom do Vrsara.  U subotu popodne će svi koji vole mete i strelice naći svoje mjesto na turniru u pikadu u staroj školi u Vrsaru.

U nedjelju 11. studenog u jutarnjim satima (9.30) održati će se odbojkaški turnir za djevojčice, a u 9.45 započinje gastro-biciklijada koja će bicikliste i zaljubljenike u prirodu provesti kroz područje vrsarskih maslinika i šume Kontije. Tijekom biciklijade moći će se kušati proizvodi lokalnih proizvadača ulja Kalčić i Ursaria, te mlado istarsko vino.

Cjelodnevna proslava Sv. Martina –u nedjelju 11.11.2018.

Nedjelja je rezervirana za druženje na trgu kroz cjelodnevni program namijenjen svim generacijama i interesima.  Svečanim misnim slavljem u 11 sati u crkvi sv. Martina, Vrsar će proslaviti blagdan svoga zaštitnika, nakon misnoga slavlja, Ženski Zbor „Mendule“ održat će prigodni koncert.

Program na trgu počinje već od podneva i to nastupom “Porečkih delfina”.  Mališani iz dječjeg vrtića “Tići” ponosno će pokazati pjesme i plesove koje su naučili, a djeca školskog uzrasta svoje će talente dokazati na dječjem festivalu. Samo za odrasle je turnir u  briškuli i natjecanje u pripremi istarske supe, te mlado vino proizvodača Privitelio iz Flengi.  

Kulinarska ponuda i prezentacije

Vrsarske će udruge već tradicionalno kuhati za svoje sugrađane, a ove godine im spremaju šugo, palentu, kapuz i fugasette. Dok se jela budu krčkala u loncu, na trgu će se odvijati dvije kulinarske prezentacije: Mirjana Žiković će za prisutne pripremati jela od plave ribe na inovativne načine, a kuhar Vlado Hrvatin će svima ponuditi kolače s preljevom od muškata. Ponudu će upotpunjavati istarski OPG-ovi sa suhomesnatim proizvodima, uljem i slasticama.   

Pjesma i svirka će upotpuniti doživljaj fešte, i to uz uvijek raspoložen Tu&Tamo Band. Svoj će rad predstaviti i pjevački zbor Zajednice Talijana Vrsar “La Contrada”. 

 

KAKO SUDJELOVATI:

Prijave za pješačenje se vrše na broj 091/50 78 019 – Igor Ostojić

Prijave za biciklijadu su od 09.30-10.00 ispred mesnice Kalčić  (Dalmatinska 1, Vrsar)

Za briškulu i pikado prijave se vrše pola sata prije početka turnira, u prostorima održavanja.

Ostale aktivnosti su otvorene za sve bez prijave.

Uključite se u događanja i uz druženje proslavite feštu mladog vina. VIDIMO SE NA MARTINJI U VRSARU!

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email