NEWS

Bogat program prvoga dana BOOKtige !

IMG_4553
19.04.2018. 12:22; Učitavanja: 138; Početna / Kultura / Bogat program prvoga dana BOOKtige !

Jedanaesti po redu porečki Festival pročitanih knjiga, omiljeni događaj svih ljubitelja knjiga i čitanja otvara svoja vrata! Prvo festivalsko jutro posvećeno je najmlađima. Sutra, u petak 20. travnja u 10 sati ovogodišnju BOOKtigu otvorit će omiljeni dječji književnik, veliki prijatelj knjižnice, Mladen Kušec. Djeci će ispričati priče o različitostima, a u tome će mu pomoći njegovi prijatelji, veseli medvjedići.

Istoga dana u 12 sati održat će se radionica / workshop za mlade „Knjiga nije hrana, ali je poslastica. / The book is not food, but a treat.“ na engleskom jeziku koju će se održati Paul O’Grady, čija je iskrena želja obratiti se mladim ljudima s poštovanjem, osnažiti ih za susrete s izazovima koji su pred njima i jasno ukazati na prednosti i ljepote života u našoj zemlji. Osebujna priča jednoga Irca, koji je za svoj dom odabrao upravo Hrvatsku, zasigurno će nas motivirati i osnažiti. Paul O’Grady govorit će o svijetu danas, o životu i o knjigama, o čitanju koje nam svima može pružiti nadahnuće te dati inspiraciju i vjeru u ostvarenje snova. Radionica će se održati u Parku Matije Gupca.

U 17 sati djeca mogu uživati u kreativnoj radionici glagoljice „Naše prvo slovo“ koju će voditi Vesna Milanović, knjižničararka Osnovne škole Poreč. Ona će uz pomoć malih glagoljaša porečke osnovne škole, kroz igru i zabavu upoznati zainteresiranu djecu, u dobi od šest do osam godina starosti, s pismom kojim se je naš narod služio tisuću godina, pismom koje je dio našega nacionalnoga identiteta.

U 19 sati u našoj knjižnici gostovat će jedan od najuspješnijih hrvatskih i svjetskih alpinista, Stipe Božić, koji će nam, multimedijalnim predavanjem, ispričati vlastite doživljaje o usponima preko tisuću metara visokih, najstrmijih i najopasnijih litica na svijetu Makalua, Mt. Everesta, K2, Manaslua, priče o fantastičnim uspjesima u najvišim gorskim masivima na svijetu, priču o pola stoljeća himalajskog druženja, priča o usponu hrvatskog, a i slovenskog alpinizma. Moderator susreta je Zoran Simić.

Knjižni sajam otvoren je od 10 do 19 sati, a knjige se mogu kupiti po simboličnim cijenama od 10 kuna. Sav prihod bit će utrošen na uređenje Odjela za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč, omiljenog kutka našega grada u kojemu se redovito različitim djelatnostima promiču kulturne vrijednosti i njeguje ljubav prema knjizi i čitanju.

 

Dobro nam došli!

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email