VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Boćari Istre Poreč po treći puta u svojoj povijesti osvojili Kup Hrvatske

BK Istra Poreč - pobjednik Kupa Hrvatske
16.10.2023. 13:48; ; Početna / Sport i rekreacija / Boćari Istre Poreč po treći puta u svojoj povijesti osvojili Kup Hrvatske

Boćari Istre Poreč po treći puta u svojoj povijesti osvojili su Kup Hrvatske te su tako, nakon što su se proljetos okitili svojom šestom titulom državnog prvaka, u istoj godine u svoje vitrine donijeli oba najvažnija trofeja hrvatskog momčadskog boćanja.

Na završnom turniru državnog kupa, koji je u konkurenciji 16 klubova u subotu i nedjelju, 14. i 15. listopada 2023. odigran u Vukovaru, Porečani su zabilježili svih pet pobjeda, a u finalu su sa 13:6 pobijedili Metkovića.

Istra je naslov pobjednika Kupa Hrvatske osvojila u sastavu: Nenad Tadić, Ivan Lukšić, Mateo Načinović, Vedran Špelić, Dino Jermaniš i Dejan Tonejc. Trener: Valter Ivančić.

Osim Porečana u Vukovaru su nastupile još tri istarske momčadi. Boćari Pule stigli su do četvrtfinala u kojem ih je zaustavio Sveti Jakov iz Jadranova, dok se boćari Umaga i Pazina iz natjecanja po skupinama nisu uspjeli plasirati u četvrtfinale. (IBS)

 

Print Friendly, PDF & Email