NEWS

Biciklisti uspješno savladali izazove na putu do cilja – iza nas je 1. etapa utrke 20. Istrian Spring Trophy

420280774_944407701021188_7311801915397617652_n
08.03.2024. 21:15; ; Početna / Sport i rekreacija / Biciklisti uspješno savladali izazove na putu do cilja – iza nas je 1. etapa utrke 20. Istrian Spring Trophy

Danas je drugi dan utrke 20. Istrian Spring Trophy, a obilježila ga je snažna kompetitivnost i ustrajnost biciklista koji su sa startne linije krenuli točno u 11:00 sati! Prva etapa četverodnevne utrke duga je 144,3 kilometra; neutralni start bio je ispred hotela Molindrio u Poreču, a završetak u Funtani. Brzinu i spretnost odmjerilo je 165 natjecatelja iz 29 timova. Sudionike utrke cijeli je dan pratilo stabilno vrijeme uz povremenu kišu pa vremenski uvjeti nisu u velikoj mjeri otežavali vožnju kroz cijelu središnju Istru. Unatoč tome, bila je ovo izazovna etapa, s nekoliko padova biciklista. Grupa nije bila kompaktna, već je došlo do odvajanja ubrzo nakon starta. Nakon gotovo 3 sata i 20 minuta, ciljnoj liniji počeli su se približavati najbrži biciklisti!

     Prvoplasirani je Mattia Pinazzi iz tima VF Group – Bardiani CSF – Faizanè s vremenom 3:18:26, koji je ujedno i nositelj žute majice za najbolji generalni pojedinačni plasman po vremenu. Drugoplasirani je Lorenzo Conforti iz istog tima, a trećeplasirani je Rasmus Søjberg Pedersen koji vozi za Decathlon AG2R La Mondial Development Team. To znači da su 2. i 3. mjesto pripali istim biciklistima kao na utrci u Poreču, koja se održala prošle nedjelje! Zelenu majicu, onu za najbolje brdske ciljeve osvojio je Vincent John iz Rad Net Osswald tima, dok je plavu majicu za najbolji rezultat u sprintu obukao Marcel Gladek iz tima Sava Kranj Cycling, jučerašnji pobjednik u kronometru.

     Utrka je bila relativno mirna, sve dok nije došlo do odvajanja biciklista u dvije grupe, izjavio je Pinazzi i dao svoj osvrt na današnji dan. “U početku smo pustili bijeg, no u drugoj polovici utrke bilo je vrijeme za pritisnuti grupu. U zadnjih 10 kilometara tim je bio od velike pomoći i uspjeli su mi očistiti prolaz. U zadnjem kilometru, prijatelj iz ekipe i ja zajedno smo izašli iz zavoja i time si osigurali prvo i drugo mjesto. Očekujem da će sutrašnja etapa za mene biti puno teža, no vjerujem da će kolege, koji su puno bolji na uzbrdicama, odraditi odličan posao. Na nama je da im pružimo maksimalnu podršku!”

     Natjecatelje sutra očekuju novi sportski izazovi! Druga etapa Istrian Spring Trophyja poznata je po već spomenutim uzbrdicama i nizbrdicama, zbog čega se i naziva “kraljevskom” etapom. Utrka kreće u Novigradu u 11:00 sati, a završava u Motovunu. Uspon u ovom istarskom gradiću pravi je doživljaj za gledatelje jer je brzina biciklista na putu do cilja značajno manja nego kod utrka sa sprinterskim ciljevima. Nakon ove fizički zahtjevne utrke, vrijeme je za odmor i razradu timskih strategija za treću, ujedno i posljednju etapu utrke, koja se vozi u nedjelju, od Pazina do Umaga. Pozivaju se reporteri, mještani i svi ljubitelji biciklizma da poprate još jedno uzbudljivo i atraktivno ‘Istarsko proljeće’.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email