NEWS

Bešumni ljepotani ponovno u Poreču: 1.lipnja održat će se Nikola Tesla EV Rally

5
02.05.2017. 14:51; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Bešumni ljepotani ponovno u Poreču: 1.lipnja održat će se Nikola Tesla EV Rally

Vise od 60 ekipa svojim će atraktivnim električnim vozilima 1. lipnja 2017. posjetiti Poreč u sklopu četvrtog međunarodnog relija električnih automobila „Nikola Tesla EV Rally“, najavili su danas zamjenik gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo Loris Peršurić, organizatorica Tina Kolovrat i direktorica gradskog poduzeća Parentium d.o.o Gordana Lalić.

Peršurić je naglasio kako nije slučajnost da je Poreč upravo jedan od domaćina ovom reliju: – Mi nismo samo zajednica koja podržava ekološki osviještene programe, već ih živimo, što je prepoznao i Greenpeace pohvalivši naše programe i aktivnosti. Poreč je u proteklih par godina u potpunosti energetski obnovio osnovnu školu u Velom Maju, sufinancirao je energetsku obnovu obiteljskih kuća, za koju je postojao ogroman interes naših sugrađana te je pomogao stambenim zgradama, poput onih u Gortanovoj i ulici M. Lombarde, u realizaciji energetske obnove.

– Uz to, dodao je Peršurić, postavili smo i solarne kolektore na osam objekata javne namjene i iskoristili jedan od resursa kojih imamo u izobilju, a to je sunce, a ovih dana postavljamo i dvije solarne klupe na Gradskom kupalištu čime potičemo zelene inovacije.  Otvaranjem punionice za električne automobile na Velikom gradskom parkiralištu, koje godišnje koristi stotinjak vozila, potaknuli smo i hotelske kuće, pa danas imamo sveukupno četiri takve punionice u Poreču, zaključio je Peršurić i pozvao sve da na Trgu slobode 1. lipnja obiđu ovaj vrlo atraktivan reli.

Službeni program relija održati će se 1. lipnja  s početkom u 16.30 h na Trgu Slobode. Osim ceremonije akreditiranja na Trgu Slobode, održat će se i Ispit spretnosti na Velikom gradskom parkiralištu kod punionice, koje će djelomično biti pretvoreno u poligon za vožnju.

Čak osam dana vožnje rutom dugom 1300 km kroz predivne krajolike vodi preko pet otoka i šest nacionalnih parkova, uz mnoštvo atrakcija na ruti koja je i službena “Zelena električna magistrala” s punionicama za električne automobile.

Poreč, Rovinj, Hum, Kringa, Beram, Vodnjan, Pula, Brijuni, Opatija, Senj, Krk, Cres, Lošinj, Pag, Paklenica, Zadar, Šibenik, NP Krka, Vransko Jezero, Split, rodno mjesto Nikole Tesle Smiljan, NP Plitvička Jezera i Zagreb zaustavne su točke ove električne avanture koje će obići timovi iz Emirata, Norveške, Belgije, SAD-a, Kanade i brojnih drugih zemalja.

A.T. Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email