NEWS
HALF MARATON S

Besramno podignuti stupovi antena

08.06.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Besramno podignuti stupovi antena
971GO088033.jpg

Šteta je na Petrovcu već učinjena i ostaju nam samo dvije mogućnosti: dozvoliti da postave postrojenje, ali da plate opsežno arheološko istraživanje, ili zabraniti nastavak i tražiti povrat u prvobitno stanje, što je zapravo nemoguće, rekao nam je konzervator Marko Uhač

»Na temelju prethodnih uvjeta za građenje dobivenih od Hrvatskih šuma 16. travnja zatražili smo lokacijsku dozvolu u uredu Državne uprave Istarske županije, Ispostave u Poreču. Na temelju načelne dozvole koju imamo za gradnju mreže i koncesijskog ugovora počeli smo pripreme radova, a u svrhu pokrivanja signalom novootvorene trase Istarskog ipsilona«, stoji u odgovoru koji smo dobili iz VIPnetovog ureda za odnose s javnošću na naše pitanje zašto bespravno grade na pretpovijesnoj gradini Petrovac ispod Bačve u Općini Višnjan.

Konzervatori su jučer zaustavili radove na tom lokalitetu premda su se, kažu, izvođači VIPneta povukli još u ponedjeljak nakon razgovora s općinskom načelnicom Nevijom Poropat. Radovi su stali, a što će biti dalje, još nije jasno.

Cijeli članak u pdf formatu

– Glas Istre, 8.6.05., Snježana Matejčić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email