NEWS

Besplatna probna ronjenja na sajmu Crofish

Besplatno probno ronjenje (1)
21.11.2019. 10:35; Učitavanja: 213; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Besplatna probna ronjenja na sajmu Crofish

U sklopu bogatog programa i velikog broja izlagača na 13. međunarodnom ribarskom sajmu Crofish već drugu godinu za redom gostuje i poznati hrvatski ronilačko-edukativan projekt Pogled u plavo.

Na sajmu Crofish bit će postavljen 10 metarski bazen s podvodnom izložbom fotografija za sve ljubitelje mora, ronjenja i ribolova, a za sve zainteresirane posjetitelje sajma bit će organizirana besplatna probna ronjenja pod punom ronilačkom opremom i u pratnji instruktora ronjenja.           

Jedini hrvatski ronilački projekt koji spaja sigurnost u ronjenju, promociju, edukaciju i ekologiju te uključivanje mladih u promotivne, ekološke i edukativne programe gostovat će u sklopu Crofish sajma od 22. do 24. studenog 2019. godine u Gradu Poreču, dvorana Žatika.

Projekt se provodi u organizaciji Obrtničke komore Istarske županije i Agencije Promocija ronjenja, a u suradnji s roniocima Nemo-Adria Rescue Teama.

Svi zainteresirani posjetitelji ove manifestacije imat će jedinstvenu priliku tijekom tri dana besplatno zaroniti pod punom ronilačkom opremom te upoznati čari, vještine i tehnike ronjenja, 22. studenog  2019. god. u periodu od 12:00h do 19:00h te 23. i 24. studenog 2019. god. u periodu od 10:00 do 19:00h, grad Poreč, dvorana Žatika. 

Nakon kraće poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi posjetitelji će imati priliku besplatno zaroniti pod punom ronilačkom opremom, u potpuno kontroliranim uvjetima te uživati u čarima i ljepotama ronjenja, a ujedno razgledavati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena i prikazuje ljepote hrvatskog podmorja. 

Za sigurnost svih ronioca početnika brinut će se instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Cilj projekta Pogled u plavo je promocija Hrvatske kao turističke i ronilačke destinacije, ponuda u ronjenju i općenito ronjenja kao aktivnosti te kroz besplatna probna ronjenja približiti ronjenje ljudima i potaknuti čim veći broj ljudi, a posebno onih najmlađih na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.       

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo www.pogleduplavo.hr, Agencije Promocija ronjenja www.promocija-ronjenja.hr te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija http://www.prvi.hr/narodni, SCUBAlife magazina www.scubalife.hr, ronilačkog web portala Gorgonija www.gorgonija.com te web portala Morski.hr http://morski.hr/.

 

 

POGLED  U PLAVO

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email