NEWS
Max sredina 2 nagradna igra

Besplatna edukacija „Najave poreznih novosti u 2021. godini i zaštita prava poreznih obveznika u poreznom postupku“

Dujmovi
23.10.2020. 17:04; Učitavanja: 151; Početna / Gospodarstvo / Besplatna edukacija „Najave poreznih novosti u 2021. godini i zaštita prava poreznih obveznika u poreznom postupku“

U okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču, u utorak, 27. listopada 2020. godine u Domu obrtnika Poreč s početkom u 17.00 sati održat će se besplatno predavanje na temu „Najave poreznih novosti u 2021. godini i zaštita prava poreznih obveznika u poreznom postupku“ koje će održati porezna savjetnica Sandra Dujmović iz Rijeke.

Predavanje se sastoji od dvije teme iz područja oporezivanja i poreznog prava koje su zanimljive poduzetnicima jer su od velikog značaja za planiranje poslovanja, ali i opće informativne. Vlada Republike Hrvatske od 2016. godine provodi poreznu reformu sa ciljem smanjenja ukupnog poreznog opterećenja i, kako navode, jednostavnije i jeftinije porezne administracije te veće pravne sigurnosti za porezne obveznike. Do sada su provedena četiri kruga, a od siječnja 2021. godine biti će u primjeni peti krug reforme u okviru kojega su najavljene brojne promjene. Najznačajnije su dajnje smanjenje porezne stope poreza na dobit i dohodak, ali i druge izmjene o čemu će biti riječi na predavanju. Također je važno ukazati na činjenicu da se u javnom prostoru uglavnom govori o obvezama koje poduzetnici i građani imaju prema državi, odnosno obilježju prisilnosti poreza i ostalih javnih davanja, dok se istodobno zanemaruje zaštita njihovih prava. Tako porezni obveznici često nemaju informaciju o osnovim načelima oporezivanja, a to su, među ostalim, načela zakonitosti, plaćanja poreza prema gospodarskoj snazi, pravne zaštite u poreznim stvarima, postpanja u dobroj vjeri i to kako sa strane poreznog obveznika, tako i sa stane poreznog tijela. Porezna savjetnica će ukazati na zakonom propisane odredbe o zaštiti poreznog obveznika u poreznom postupku te načine ostvarivanja tih prava.

Sandra Dujmović je magistrica ekonomskih znanosti, ovlaštena porezna savjetnica, stalna sudska vještakinja za financije i ovlaštena računovotkinja, a posjeduje dugogodišnje radno iskustvo u privatnom sektoru kao poduzetnica i zaposlenica te na rukovodećim pozicijama u javnom sektoru.

Edukacija je besplatna, a zbog ograničenog broja mjesta potrebno je izvršiti prijavu putem sljedeće poveznice Najava poreznih novosti i 2021. godini, pritom poštujući sve trenutne epidemiološke mjere.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email