NEWS

BAT u suradnji s općinom Kanfanar organizirao akciju pošumljavanja povodom Svjetskog dana zaštite okoliša

2023-06-02_22h21_27
02.06.2023. 22:23; ; Početna / Gospodarstvo / BAT u suradnji s općinom Kanfanar organizirao akciju pošumljavanja povodom Svjetskog dana zaštite okoliša

Ususret Svjetskom danu zaštite okoliša koji se obilježava 5. lipnja, BAT-ova tvornica u Kanfanaru je u suradnji s općinom Kanfanar organizirala akciju sadnje stabala. Ova suradnja predstavlja zajedničke napore na putu prema ugljičnoj neutralnosti.

Održivost je u središtu poslovanja čitave BAT grupe, a tvornica u Kanfanaru na dobrom je putu da ostvari postavljene ambiciozne ciljeve. Globalna ambicija BAT grupe je postati ugljično neutralna kompanija do 2030. godine, a u tvornici smo još ambiciozniji jer želimo to postići do 2025. godine. Ulaganja u nove kategorije proizvoda s potencijalom smanjenje štetnosti temelj su izgradnje Boljeg sutra i stoga su od iznimne važnosti za čitavu kompaniju. Uz ulaganja u održivost u Kanfanaru, posvećeni smo i osiguravanju održivosti poljoprivredne proizvodnje u Slavoniji i Podravini, kroz Hrvatske duhane koji su dio našeg poslovanja u Hrvatskoj. “, rekao je Pavel Vereshak, direktor operacija, BAT Adria.

BAT-ova tvornica u Kanfanaru uspješno ispunjava ciljeve održivosti te se pozicionirala kao vodeća na razini cjelokupne BAT Grupe po količini reciklirane vode. Što se tiče potrošnje vode, u tvornici su još ambiciozniji jer do 2025. planiraju reciklirati čak 50 posto vode, što je iznad postavljenih globalnih ciljeva BAT-a. Općina Kanfanar snažno potiče održivu proizvodnju i održivo poslovanje, stoga je suradnja s tvornicom Kanfanar bila logičan slijed događaja u svrhu pozicioniranja općine na nacionalnoj razini.

Kada su nas iz BAT-a kontaktirali da bi voljeli saditi stabla povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, mi smo to u Općini objeručke prihvatili. Razmatrali smo gdje bi bilo najbolje posaditi deset stabala Ginka i odluka je pala na prostor, sada još neuređenog parkirališta u središtu općine. Pripremili smo teren, iskopali bagerima potrebne rupe te dovezli zemlju. Drago mi je da su sadnju obavili radnici BAT-a i time pokazali želju da doprinesu okruženju u kojem BAT djeluje. Krošnja stabala uskoro će pružati ugodnu hladovinu, a mi ćemo se pobrinuti da ih zalijevamo kako bi nam što bolje rasla. Ovo je još jedan primjer dobre suradnje Općine i privrede na ovom području. Sretan nam svima Svjetski dan zaštite okoliša, uz poruku: dođite vidjeti naš drvored Ginka!“, izjavio je ovim povodom Dalibor Bastijančić, direktor Limske Drage, tvrtke u nadležnosti općine Kanfanar.

Akciju je podržala i Gordana Gašperov, voditeljica zaštite okoliša BAT-a:

Kao tvrtka koja ima sustav upravljanja okolišem i koja se odgovorno odnosi prema okolišu i zajednici  u kojoj djeluje, s posebnom pažnjom obilježavamo i Svjetski dan zaštite okoliša. Tim povodom, ove godine odlučili smo u suradnji s Općinom Kanfanar posaditi drvored na središnjem općinskom parkiralištu. Stablo Ginko bilobe koje smo sadili neki zovu “slonovo drvo”, netko “stablo života”, a dosegne visinu I do 30 metara. To je najstarija vrsta drveta na zemlji pa ga još zovu i živi fosil. Zadovoljni smo da smo posadili stabla čiju će hladovinu uživati još puno genaracija općine u kojoj kao tvrtka djelujemo“.

 

Print Friendly, PDF & Email