NEWS
HALF MARATON S

„Barbić & Matić“ – porečki muzički razgovori ponedjeljak, 27.3.2023. u 19.00

matic-barbic
27.03.2023. 12:23; ; Početna / Kultura / „Barbić & Matić“ – porečki muzički razgovori ponedjeljak, 27.3.2023. u 19.00

Znate li da u Poreču živi jedan od najvećih diskofila – ljubitelja gramofonskih ploča – u Istri, ali i puno šire? Ime mu je Alen Barbić.

 Ovoga našeg sugrađanina vodi strast prema svemu što je vezano s glazbom – iznad i ispred svega strast ka skupljanju rijetkih i zanimljivih gramofonskih ploča. Njegova zavidna kolekcija, kao i široko znanje i interesi koji nadilaze „samo“ glazbu i ploče, inspiracija su za ovu seriju razgovora koje će s njim voditi Đorđe Matić, književnik, kritičar i također pasionirani glazbeni znalac.

Družit ćemo se kroz pet večeri i u ležernom tonu razgovarati o temama što idu u rasponu od najvećih svjetskih imena i legendarnih ploča – pa sve do najbližeg nam kruga: do samog Poreča i „tajne glazbene povijesti“ grada, historijata pjesama o njemu, nekih čuvenih i nekih zaboravljenih nastupa velikih izvođača i, naravno, ploča o kojima se malo zna.

Publika će, dakako, i čuti glazbu s ovih izdanja, ali i vidjeti rijetke primjerke vinila iz Barbićeve fantastične kolekcije.     

Dođite jer želimo čuti i vas i vaše muzičke uspomene, priče i pjesme koje su vas oblikovale i s kojima ste živjeli. Dvojac na sceni svoje će znanje i priče bez sumnje naširoko ispričati i podijeliti s vama.

Print Friendly, PDF & Email