NEWS
valfresco

Banda pucala i pretukla braću

31.01.2007. 00:00; Učitavanja: 74; Početna / Crna kronika / Banda pucala i pretukla braću
415traktor_v.jpg

Sve je počelo u ponedjeljak oko 17 sati  kada je Ivica prao traktor, no za nepoznatog vozača Mercedesa 250D sive boje, koji je čekao svoj red za pranje auta, to je trajalo predugo. Nepoznati je vlasniku traktora u rekao “Makni to smeće da ja operem auto”, nasrnuvši fizički na Ivicu Demarkija i zadavši mu više udaraca rukama i nogama u glavu i tijelo.

Mlađem bratu u pomoć je priskočio stariji, Željko, koji je sa svojim autom također bio u autopraonici. Ivica Demarki se zatim s neopranim traktorom uputio kući, prema Mugebi, no prije Mugebe izgubio je nadzor nad traktorom i udario u stup javne rasvjete. Željko Demarki kaže da njegov brat nije sam izgubio nadzor nad traktorom i zato izletio s ceste, nego da su ga napadači u dva Mercedesa, od kojih je jedan bio onaj iz praonice, i Citroënu presreli te se stoga traktorom zabio u stup javne rasvjete.


Doznajemo da je u napadu na braću Marki sudjelovalo 20-ak mlađih muškaraca te da nisu napadnuti samo palicama nego i vatrenim oružjem. Policija je pokraj stupa javne rasvjete blizu Mugebe pronašla čahure iz pištolja. Nakon svega mladi su napadači, za koje su braća policiji rekla da su najvjerojatnije Albanci, pobjegli automobilima, a braća su pozvala policiju. Željko i Ivica Demarki medicinsku su pomoć zatražili u porečkom Domu zdravlja, odakle su upućeni u pulsku Opću bolnicu. Mlađi Ivica u tučnjavi je zadobio površinske ozljede glave i posjekotinu lijevog palca, a stariji Željko ima kontuziju i hematom na glavi, prijelom zubala i plitke posjekotine na obje ruke. Policija traga za nepoznatim mlađim muškarcima i njihovim vozilima.

Silvana Fable, Jutarnji list

Print Friendly, PDF & Email