NEWS

Baderna obilježila blagdan zaštitnice Svete Marije Male uz sportska natjecanja, komedije i edukativna predavanja za sve uzraste

Početak dječje biciklijade Rušnjak1
09.09.2021. 12:36; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Baderna obilježila blagdan zaštitnice Svete Marije Male uz sportska natjecanja, komedije i edukativna predavanja za sve uzraste

Raznim programima namijenjenim svim uzrastima mještani mjesnog odbora Baderna kroz tjedan dana obilježavaju blagdan nebeske zaštitnice ovog porečkog naselja, Svete Marije Male.

Uvertira u obilježavanje bilo je predavanje profesora Korada Korlevića iz Zvjezdarnice Višnjan o nebeskim tijelima, uz mogućnost promatranja zvjezdanog neba teleskopom krajem prošlog tjedna. Subotnja večer nastavila se uz stand up show Blogera Kruleta. Nedjelja je bio dan rezerviran za rekreaciju – uz bicliklijadu za djecu, koja su krenuvši s Rušnjaka, odpedalirala stazu dugu 10 kilometara, praćena lijepim vremenom i puna dobrog raspoloženja. Istog jutra, na streljani su se natjecali lovci u gađanju glinenih golubova. Najbolji je bio Ivan Banko, a slijedili su redom Danijel Mofardin, Đani Prekalj, Dragan Brečević, Stefano Popović i Ivan Prenc.

Na sam blagdan zaštitnice, 8. rujna u župnoj crkvi održana je svečana sveta misa. U večernjim satima kraj ladonje održana je kazališna predstava, komedija Teatra Naranča „Moje istrijansko korona vjenčanje“ koja je nasmijala i velike i male, a čestitkama i događanjima na ovaj blagdan pridružio se i gradonačelnik Loris Peršurić sa svojim zamjenikom Elijom Štifanićem. 

Program se nastavlja večeras još jednom kazališnom predstavom Teatra Naranča – „Vitez željeznog srca“ namijenjenoj djeci, a višednevno obilježavanje zaključit će u subotu 11. rujna nogometnim turnirom između mještana Baderne.

Događanja se održavaju uz poštivanje važećih epidemioloških mjera, a organizator je Mjesni odbor Baderna, uz financijsku potporu Grada Poreča – Parenzo.

 

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email