NEWS

Atellier I – bez glazbenih nastupa „u živo“

08.03.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Atellier I – bez glazbenih nastupa „u živo“
673PICT1814_m.jpg

Ukratko:

Odlukom gospodarskog inspektora Državnog inspektorata od 11. veljače o.g. „…zabranjuje se organiziranje i izvođenje žive glazbe u caffe baru Atelier.“

Problem nastaje zbog formalne registracije objekta Atelier I kao caffe bar-a, u kojem se „… pretežito priprema kava i drugi napitci, uslužuje piće, a mogu se pripremati topli i hladni sedviči, slastice i voće.“ , a ne kao disco-cluba ili noćnog kluba.

Pa stoga Državni inspektor jednostavno (formalno) savjetuje da se objekat prekategorizira u disco klub, disco bar ili noćni klub.

Naravno, za to treba brdo novih dozvola i papira, a među inima i suglasnosti susjeda, gdje čitava priča pada u vodu, jer je izlazak inspektora na teren vjerojatno i uzrokovan primjedbama susjedstva.

Rezultat je da Poreč nema mjesto gdje su se okupljale grupe kao Elemental, Beat Fleet, Miles Griffith, Ramirez…., i to u zimskim mjesecima ! Uskoro će se možda netko sjetiti da caffe bar u svojem opisu predmeta poslovanja nema niti usluge izlaganja slika i skulptura.

Ali zato Poreč ima mjesto(a) gdje možete svakog petka i subote U ŽIVO poslušati folk s raznim izvođačima, koji je registriran kao bistro, a ne kao noćni klub, disko klub i slično. Uživati možete do cca 4 ujutro, ako želite – naravno.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email