NEWS

Asfaltiranja u naseljima Červar-Porat, Čuši, Kukci, Kuneli, Mihelići, Montižana i Musalež

05.02.2021. 09:50; ; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Asfaltiranja u naseljima Červar-Porat, Čuši, Kukci, Kuneli, Mihelići, Montižana i Musalež
Kuneli 2

Nastavljaju se radovi asfaltiranja i uređenja prometnica, te nogostupa po mjesnim odborima Grada Poreča-Parenzo. Ovih se dana asfaltiranja vrše u mjesnom odboru Baderna, odnosno u naselju Kuneli, gdje se asfaltira prometnica do kućnih brojeva 1 i 42. Ukupna duljina prometnice je 90 metara, te širina oko 4 i pol metra. Asfalterski radovi će se nakon toga preseliti u naselje Mihelići na području MO-a Žbandaj gdje se za asfaltiranje priprema nerazvrstana cesta kod kućnih brojeva 1c, 1d, te 2b. Radovi obuhvaćaju asfaltiranje prometnice u duljini od 75 metara. U istom je naselju nedavno izvršena sanacija zavoja kod kućnog broja 16. Pripreme za asfaltiranje vrše se i u naselju Musalež, u MO-u Varvari, na nerazvrstanoj cesti koja vodi prema kućnom broju 88, koja će dobiti novi asfalt u duljini od 25 metara.

Na području mjesnog odbora Červar Porat izvodi se sanacija pješačkih površina i uklanjanje arhitektonskih barijera na autobusnoj stanici i u ulici Mahonija čime će površine biti dostupnije osobama smanjene pokretljivosti. Osim toga, na području MO-a Fuškulin izvode se radovi na sanaciji udarnih rupa na prometnici između naselja Montižana prema granici s Općinom Vrsar, te se vrši utvrđivanje bankina u naselju Čuši.  U sklopu sanacije izvršeni su i popravci i sanacija kolnika u naselju Kukci u MO-u Nova Vas, konkretno u ulici Jasenovoj i Kestenovoj.

Radove izvodi pulsko poduzeće Cesta d.o.o. u sklopu ugovora za izvođenje asfalterskih radova na rekonstrukciji cesta nogostupa i puteva, a Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča-Parenzo nastavit će s investicijama i u sljedećem periodu.

 

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email