NEWS
Ljekarna

Asfaltiranja u Baderni, Varvarima, Kunelima i Blagdanićima, uređeni nogostupi kraj škole Finida

04.10.2018. 12:51; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Asfaltiranja u Baderni, Varvarima, Kunelima i Blagdanićima, uređeni nogostupi kraj škole Finida
Rovinjska nogostup

Nakon ljetne pauze, Grad Poreč-Parenzo nastavlja s komunalnim ulaganjima po svim porečkim naseljima.

U proteklom razdoblju dovršena su asfaltiranja  na dvije lokacije u porečkom naselju Varvari. U ulici Pjantade dovršeno je asfaltiranje između kućnih brojeva 174 i 180, a pritom je djelomično izrađen nasip, postavljena tamponska podloga, te položen asfaltni zastor u dužini prometnice od 60 metara te u širi od šest metara, a uređene su i bankine. Asfaltiran je i vrh navedene ulice te je uređeno 460 m² novih prometnih površina. Također u Varvarima, na spoju ulica Pod Vrti i Školske asfaltirana je prometnice dužine 190 metara i širine od 5 do 5,5 metara.

U naselju Baderna dovršeno je uređenje pješačkog nogostupa uz nerazvrstanu cestu prema mjesnom groblju u dužini od 70 metara, a nogostupi su uređeni i kraj Osnovne škole Finida kako bi djeci koja polaze nastavu u novoj školi bio olakšan pristup. U potpunosti je dovršen nogostup u Rovinjskoj ulici, dok se trenutno izvode radovi na nogostupu u lici 43. istarske divizije na dužini od otprilike 350 m. Radovi predviđaju iskop humusa, tamponiranje podloge i asfaltiranje nogostupa s mjestimičnom zamjenom rubnjaka na površini od 700 m².

Nerazvrstana prometnica od županijske ceste do naselja Kuneli kraj Baderne trenutno se asfaltira i to u dužini od 550 m i širine 3 m, a asfaltira se i pristupna prometnica naselju Blagdanići u dužini 270 m i širini 5 m, te u Baderni u dužini 80 m i širini 5 m.

Iz gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav obavještavaju kako će se s asfaltiranjima nastaviti i kroz zimu i o ostalim naseljima, a svi se radovi provode kroz ugovor održavanju nerazvrstanih cesta, nogostupa i puteva u 2018. i 2019. izvođača Ceste d.o.o Pula.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email