NEWS

ALEN GUŠTIN OSVOJIO SVOJ PRVI NASLOV SVJETSKOG PRVAKA

01.10.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / ALEN GUŠTIN OSVOJIO SVOJ PRVI NASLOV SVJETSKOG PRVAKA
375Boari-Guštin-svjetski-prvak.jpg

Gulja će se danas boriti za medalju u preciznom izbijanju (RAI-3, 16.30). Papak za broncu protiv Tunižanina Klaija u brzinskom izbijanju (RAI-3, 16). Mardešić i Papak za broncu u štafeti protiv Slovenaca Novaka i Čauševiča

Alen Guštin postao je prvak svijeta u bližanju i izbijanju u krug na 31. Svjetskom boćarskom prvenstvu u Torinu. Sinoć je u finalu svladao Bogdana Ðurovića iz Srbije i Crne Gore s 26:21. Reprezentativac »Istre Poreč« jučer je u četvrtfinalu s fantastičnim rezultatom 34:21 svladao Tunižanina Chafika Chouchanea, a potom je u polufinalu nadvisio Francuza Stephanea Pingeona s ništa manje impresivnim rezultatom, 30:27.

Aktualni svjetski prvak u preciznom izbijanju Riječanin Sandro Gulja uspio se plasirati u današnju finalnu seriju ove discipline koja će se od 16.30 sati odigrati uz direktan prijenos na RAI-3. U do sada najdramatičnijoj polufinalnoj seriji Gulja je uspio izboriti finale tek nakon dodatne serije gađanja s Talijanom Deregibusom. Naime, nakon regularne serije u finale su se uspjeli plasirati Markica Dodik iz BiH (21), Francuz Bruno Perras (17) i bivši svjetski i aktualni europski prvak Slovenac Damjan Sofronievski (13), dok su Gulja i Deregibus ostvarili po 12 punata. U dodatnoj seriji Sandro je bio uspješniji od Talijana rezultatom 23:17 te će se danas boriti za medalju.

Joško Mardešić i Ante Papak borit će se danas od 11.15 sati za brončano odličje u disciplini štafetno izbijanje. Hrvatski reprezentativci prvo su u četvrtfinalu ostvarili rezultat 46/58 te su se plasirali u polufinale, a najbolji rezultat serije ostvarili su Francuzi Sebastien Grail i Stephane Pingeon 57/59 te popravili vlastiti svjetski rekord. U polufinalu su Mardešić i Papak ostvarili najslabiji rezultat 43/58, pa će se danas za brončano odličje boriti protiv Slovenaca Bojana Novaka i Jasmina Čauševiča (52/57 u polufinalu), dok će se u finalu očekivano ogledati Grail i Pingeon (56/58) protiv Talijana Marca Ziralda i Maura Bunina (54/61).

Prigodu da osvoji broncu imat će danas Papak i u brzinskom izbijanju. U polufinalu je Papak ostvario rezultat 37/48 i danas će se od 16 sati uz izravan prijenos na RAI-3 za broncu boriti protiv Tunižanina Walida Klaija (34/48 u polufinalu). U finalu će se očekivano ogledati aktualni svjetski rekorder Francuz Grail (47/51) i aktualni svjetski prvak Talijan Ziraldo (41/51).

Juge Maglić je u disciplini pojedinačno klasično, kao i na prošlom SP-u, u napredovanju prema borbama za medalje zaustavljen u osmini finala. U susretu za ulazak u četvrtfinale naišao je na gotovo nepremostivu prepreku, sad već bivšeg svjetskog prvaka Francuza Perrasa i pružio mu odličan otpor izgubivši sa svega 8:9.

Nakon što su u osmini finala parova ispali od Tunižana Chouchanea i Zeida, Guštin i Mardešić su nastavili s natjecanjem za plasman od 9. do 16. mjesta te su u prvom susretu pobijedili Kineze Lija Qianga Hana i Xina Konga s maksimalnih 13:0.

K. KLARIĆ

@

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email