NEWS
VALFRESCO sredina

Albert Kiš iz Biciklističkog kluba Poreč nastupio u Baškoj na otoku Krku

2022-10-18_19h53_55
18.10.2022. 19:54; ; Početna / Sport i rekreacija / Albert Kiš iz Biciklističkog kluba Poreč nastupio u Baškoj na otoku Krku

U subotu 15. listopada, u Baškoj na otoku Krku, u sklopu Husqvarna Adria bike seriesa održan je posljednji XCM maraton u ovoj godini pod imenom Krk’n’roll. Sunčano vrijeme bilo je idealno za vožnju.

Na samom startu utrke okupilo se 500 biciklistica i biciklista iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije,Mađarske, Njemačke, Nizozemske i Bosne i Hercegovine koji su došli odmjeriti snage na tri različite dužine staza (Easy, Classic i Epic) od kojih je svaka na svoj način bila zanimljiva s različitim rasponom uzbuđenja, ovisno o manjim ili većim visinskim razlikama. Otok Krk je ludo mjesto za MTB vožnju. Na stazi se izmjenjuje različita vrsta terena s predivnim pogledima, zabavnim singlovima, promjenom terena i visine, tehnički zahtjevnim dijelovima, te dugim spustovima. 

Easy staza tako je pred bicikliste stavila izazov dug 26 kilometra sa visinskom razlikom od 500 metara, Classic staza nešto je duža, 46 kilometara sa 900 metara visinske razlike, dok je najduža staza Epic, dužine 71 kilometar i ukupne visinske razlike 1400 metara.

Jedini član BK Poreč koji je vozio ovu utrku je Albert Kiš koji je uspješno odvozio Classic stazu.

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna