NEWS

Ako posjedujete SUV ili slično vozilo slobodno se parkirajte na zelenu površinu unutar gradskog parkinga ! :) ???

68431523_2612676828793412_729106832055861248_o
foto: Facebook
17.08.2019. 18:41; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Ako posjedujete SUV ili slično vozilo slobodno se parkirajte na zelenu površinu unutar gradskog parkinga ! :) ???

Svakog je ljeta poznato i parkiranje unutar Velikog gradskog parkirališta na zelenu površinu, posebice ako se radi o raznim SUV ili PickUp autima. Takvih je primjera svakodnevno sve više pa smo pitali u Uslugu Poreč, koncesionaru Velikog gradskog parkirališta, na koji način sankcioniraju vozače kada svoje vozilo uparkiraju na zeleni trokut ili slično untar velikog parkirališta kod tržnice.

Odgovor je više nego zanimljiv, prenosimo u cjelosti:

Sukladno Članku 26. Pravilnika o organizaciji, upravljanju i naplati parkiranja na javnim parkiralištima, Upravitelj parkirališta – Usluga Poreč (kontrolor parkirališta) može isključivo u slučaju povrede uvjeta parkiranja u vidu nepoštivanja horizontalne prometne signalizacije odnosno u slučaju zauzimanja dva ili više parkirnih mjesta od strane korisnika parkirališta izdati ugovornu kaznu u visini od 100 kuna. 

S obzirom da parkiranje na zelenoj površini, a što predstavlja predmetni slučaj, nije moguće kažnjavati temeljem prednje navedenog Pravilnika, Usluga Poreč nema nikakve ovlasti postupanja prema takvim korisnicima “parkirališta” osim eventualnog pronalaska vlasnika i kontaktiranja istog zbog premještanja vozila, pod uvjetom da se radi o pretplatniku.

Druga mogućnost je korištenje usluge pauka i premještanje vozila na neko slobodno parkirno mjesto unutar parkirališta, a za što Usluga Poreč mora još izdvojiti 320 kn + PDV, pri čemu i u ovom slučaju nesavjesni korisnik parkirališta prođe nekažnjeno., stoji u priopćenju

Svaki je komentar suvišan !

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email