Agronomijada 2008 u turističkom naselju Lanterna, Poreč

21.05.2008. 00:00; ; Početna / Gospodarstvo / Agronomijada 2008 u turističkom naselju Lanterna, Poreč

Studenti koji sudjeluju u ovogodišnjoj Agronomijadi dolaze iz sljedećih ustanova: University of Agricultural Science and Veterinary Medicine Cluj Napoca, University of Debrecen, Slovak University in Nitra, Universität für Bodunkultur iz Beča, Poljoprivredni fakultet iz Mostara, Poljoprivredni fakultet iz Osijeka, Međusveučilišni studij Mediteranska poljoprivreda iz Splita i Agronomski fakultet iz Zagreba.
Studenti se okupljaju u Zagrebu 21. svibnja, te nakon obilaska Agronomskog fakulteta i svečanog otvaranja dolaze u Poreč.
U porečkoj Lanterni studenti će sudjelovati u prezentaciji stručnih radova, okruglom stolu na temu međunarodne studentske suradnje, izložbi umjetničkih postignuća, te raznim sportskim aktivnostima (odbojci, nogometu, stolnom tenisu i šahu)
U četvrtak 22. svibnja održat će se Istarska večer i prezentacija vina, edukativna radionica o kušanju vina i istarskog pršuta, a za petak 23. svibnja je u suradnji s Institutom poljoprivrede i turizma iz Poreča planiran stručni izlet iz područja agroturizma, vinarstva i maslinarstva.

N.M. Valamar

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna