NEWS
VALFRESCO S-170422

AdvenTorre – Tarska božićna bajka u izvedbi Istra Inspirita donijela je dašak topline i božićne radosti na Badnjak

2021-12-28_20h01_57
28.12.2021. 20:07; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / AdvenTorre – Tarska božićna bajka u izvedbi Istra Inspirita donijela je dašak topline i božićne radosti na Badnjak

Badnjak 24.12. u Taru bio je sve samo ne običan, jer je centrom ovog gradića zavladala pjesma, ples, dječji smijeh i blagdanska toplina u sklopu prvog adventa u Taru.

Tarska božićna bajka organizirana je od strane Turističke zajednice Općine Tar-Vabriga pod organizacijskim vodstvom Istra Inspirita koji je za taj dan osmislio trosatni blagdanski program.

Svečano otvaranje započelo je u centru mjesta uz hod na štulama vile Dive, animaciju, ples i pjesmu te žongliranje. Nakon toga uslijedile su dvije interpretativne šetnje Gdje je nono Mraz? kroz koju su glumci Istra Inspirita ispričali sve o pustolovnoj potrazi za djedicom na Badnjak uz soba Rudolfa i mudrog Libra te prošetali s publikom kroz ukrašeni Tar.

Nakon toga uslijedila je animacija s balonima te još jedna predstava pod nazivom te Božićne nevolje patuljka Pina koja je otkrila da djedu Mrazu s dalekog sjevera treba pomoć kod zamatanja i podijele poklona, a patuljci su bili njegovi vrijedni pomagači.

Na kraju se pojavio i djed Mraz, koji se dječicu razveslio sa svojim ho ho ho pozdravom i „poklonio im“ uspomenu, a to je fotografija s njim na postavljenom photo pointu.

Nažalost, zbog vremenskih neprilika nisu održani light i fire show, ali to iznenađenje čuvamo za sljedeću godinu. Program je uspješno održan, nakon čega je uslijedilo druženje s DJ-om u centru Tara.

Ovim putem zahvaljujemo Turističkoj zajednici Općine Tar-Vabriga na iskazanom povjerenju i suradnju koji ćemo uspješno nastaviti i tijekom sljedeće sezone.  

S obzirom na trenutnu situaciju uzrokovanu pandemijom bolesti Covid-19, izvedba je realizirana uz provođenje svih preporuka i epidemioloških mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od strane organizatora, izvođača i publike.

Istra Inspirit je projekt kulturno doživljajnog turizma koji se provodi unutar Istarske razvojne turističke agencije – IRTA d.o.o. uz podršku Upravnog odjela za turizam Istarske županije.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email