NEWS
VALFRESCO 4 S
Parenzana 2024-s

Nedjelja (16. listopad) je dan za četvrti Poreč Triatlon – ne propustite !

20161013_120421
13.10.2016. 21:24; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Nedjelja (16. listopad) je dan za četvrti Poreč Triatlon – ne propustite !

U Poreču će se u nedjelju, 16. listopada održati četvrti po redu Poreč Triatlon, kojeg organiziraju triatlon klub Swibir iz Zagreba i porečka tvrta Happy time, a u financijsko pokroviteljstvo Turističke zajednice Grada Poreča te u suradnji sa porečkom Plavom Lagunom.

Tim povodom je danas u hotelu Parentium u Zelenoj laguni održana i konferencija za medije na kojoj su sudjelovali Goran Vrus kao direktor utrke i u ime organizatora, Nenad Velenik direktor Turističke zajednice Grada Poreča te Dean Krizmanić u ime Plave Lagune d.d.

U ime TZ Poreča  Nenad Velenik zahvalio se je svim prijavljenim natjecateljima i  izrazio zadovljstvo suradnjom privatnog i javnog sektora u organizaciji Poreč triatlona koji u ovom posezonskom terminu doprinosi destinaciji  dodatnim brojem noćenja , njih 1200,  i sadržajno  obogaćuje samu  ponudu  Poreča i okolice.
– Turistička zajednica  posebice će podržavati  sve projekte koji  su predviđeni u pred- i posezoni, rekao je Velenik.  Okrupnjivanje događanja , pa tako i triatlona, cilj je TZ-a  pa ćemo možda u bliskoj budućnosti moći razgovarati i o  Ironman triatlonu u Poreču, uz drugačiju “konstelaciju zvijezda i financija” , zaključio je Velenik, te se ujedno zahvalio i Plavoj Laguni na pružanju logističke i financijske potpore Poreč triatlonu.

Dean Krizmanić je u ime Plave Lagune zahvalio svim natjectaljima koji su se i ove godine odazvali na Poreč triatlon. Plava laguna tradcionalno podržava sportski turizam pa tako i Poreč triatlon. Krizmanić je ujedno najavio i  Laguna polumaraton koji se održava 26. ožujka 2017. a za kojeg su već otvorene prijave na stranicama Lagune Poreč.

Ove se godine na Poreč triatlon do sada prijavilo 400 natjecatelja, ali prijave još uvijek stižu, rekao je Goran Vrus, pa bi konačna brojka mogla biti i veća. Najveći broj natjecatelja je iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Švicarske, Mađarske, Češke, Crne Gore, Srbije….
Na žalost, termin ovogodišnjeg triatlona preklopio sa sa Svjetskim prvenstvom  u Ironman triatlonu koji se je prošlog vikenda održao na Hawaiima, pa se većina Pro elite triatlonaca vraća sa Hawaiia tek večeras, te  na ovogodišnjem Poreč tritalonu nećemo imati mogućnost bodriti trostrukog pobjednika Poreča,  Andreja Vištice, hrvatske najbolje triatlonke Željke Šaban Miličić , ali će u Poreču ipak nastupiti nekoliko triatlonaca koji su među top 30 svjetskog triatlona. U muškoj konkurenciji tu su Jaroslav Kovačič, Matic Modic, Matija Meden (sve Slovenija), a u ženskoj Simona Krivankova, Krstina Lepinova i Nikola Corbova (sve Češka republika).

Vrus je posebno zadovoljan i zbog sve većeg sudjelovanja Porečana , kojih će ove godine biti 15 dok ih je na prvom Poreč triatlonu bilo samo dvoje.

Službeno, Poreč triatlon počinje već u petak biciklističkim treningom i ogledom staze, subota je rezervirana za prijave te plivački i trkački trening .

Natjecateljski dan je nedjelja, a start je najavljen za 8 ujutro ispod hotela Parentium.
Start je organiziran u valovima, prvo kreću žene, pa muški te iza njih štafete.
Kreće se sa plivanjem na dionici 1900m (između hotela Parentium i Delfina), nastavak je biciklistička utrka u duljini 90 km na dionici Zelena Laguna, Mugeba, Fuškulin, Starići, Košambra i natrag, a nakon toga slijedi trčanje u duljini 21 km na potezu između Zelene i Plave lagune.

Ulazak u cilj najbržih očekuje se već nešto prije podneva na parkiralištu između hotela Parentium i (Lotos) Plavi, gdje je i trazicijska zona.

Nagradni fond utrke je 2000 €, a utrku osigurava policijska pratnja i brojni volonteri, njih 100tinjak, te hitna medicinska pomoć.

Organizatori pozivaju da svojim prisustvom i navijanjem podržite natjecatelje ovog najbrže rastućeg sporta na svijetu . Navijati možete i uz cestu, i uz trkačku stazu ili pak  u tranzicijskoj zoni.

Print Friendly, PDF & Email