NEWS
SPORTduo – s2

Nešto više od stotinu trkača uživalo na drugoj utrci “Lanterna 10 km”

start-utrke-tar
22.03.2016. 08:42; ; Početna / Sport i rekreacija / Nešto više od stotinu trkača uživalo na drugoj utrci “Lanterna 10 km”

Sunčanu nedjelju iskoristili su istarski trkači i trkačice, pa su odjurili do Tara na drugu desetkilometarsku utrku “Lanterna”, utemeljenu lani. Toni Labinjan, ispred organizatora, za prošlogodišnju je premijeru bio zaslužio samo pohvale u superlativima, pa ni ove godine nije mogao zakazati. Za vrhunsku organizaciju ponovo stižu čestitke od svih koji su bili u Taru.

– Hvala svima koji su bili s nama i koji nam čestitaju, ali moramo biti samokritični pa priznati da smo imali malih problema zbog radova na stazi, no vjerujem da smo ih uspješno riješili – kaže Labinjan.
– Trudili smo se da onaj drugi dio, za mnoge čak i važniji od same utrke, druženje uz okrjepu bude na visokoj razini i vjerujem da smo u tome potpuno uspjeli. Zahvalio bih stoga u prvom redu Valamaru i Općini Tar -Vabriga, kao i svim sponzorima koji su nas  poduprijeli.

Staza kao takva je, kažu upućeni, fenomenalna, valovita, ali ne odveć teška. Izostali su, doduše, neki koji su “pretplaćeni” na visoka mjesta, prije svih lanjski pobjednik Robert Radojković, što je u konkurenciji 110 trkača i trkačica najbolje iskoristio Porečan Ivan Kos, najugodnije iznenađenje utrke.

Iznenađenje je i drugo mjesto u ukupnom poretku Ingrid Nikolesić, članice AK Sljeme.

– Ivan i Ingrid su se cijelom dužinom “ganjali”, do zadnjih petstotinjak metara, kad je Ivan malo “dodao gas” i uspio joj pobjeći – dodaje Labinjan.

Razlika je na koncu bila 18 sekundi, malo više od minute za Kosom je zaostao rovinjski veslač Antonio Babić, samo sekundu iza njega stigao je Riječanin Krešo Glavaš, pa još jedan Kos, Vedran iz Labina, pa “uljanikovac” Christian Gallo. Najbolji domaći predstavnik bio je Daniel Roša na sedmom mjestu.

U ženskoj konkurenciji, iza Ingrid Nikolesić stigle su rovinjska veslačica Mateja Marinović, Riječanka Veronika Erlić, Vrsaranka Senka Senković, “uljanikovka” Šejla Adilović …

(N. J. Glas Istre)

REZULTATI

Print Friendly, PDF & Email