NEWS

Izvrsni nastup Mie Janko iz Umjetničke škole Poreč na Državnom natjecanju u Zagrebu

DSC_0036 -1
14.03.2016. 14:07; ; Početna / Kultura / Izvrsni nastup Mie Janko iz Umjetničke škole Poreč na Državnom natjecanju u Zagrebu

54. hrvatsko natjecanje učenika i studenta glazbe i plesa, Državno natjecanje u Zagrebu – puhači- održava se od 12. do 16. ožujka 2016. godine u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga.

DSC_0032 novoUmjetničku školu Poreč na Državnom natjecanju u disciplini flauta ( prva kategorija do 11 godina ) predstavljala je devetogodišnja Mia Janko učenica drugog razreda u klasi učiteljice savjetnice Samante Stell. Učenicu je uz klavirsku pratnju podržala sjajna korepetitorica profesorica klavira Jenny Brković.

Učenica Mia Janko svojim je izvrsnim nastupom u I. kategoriji u disciplini flaute osvojila II. nagradu sa 97,78 /100 bodova.

Natjecatelje je ocjenjivao ocjenjivački sud u sastavu renomiranih umjetnika i pedagoga: Renata Penezić- predsjednica, Branko Mihanović, Goran Merčep, Milko Pravdić i Mykhaylo Kraynyk.

Izuzetnim rezultatima ostvarenim i na ovom državnom natjecanju, Mia Janko, kao jedna od najmlađih natjecateljica i njena učiteljica savjetnica Samanta Stell pokazale su darovitost, muzikalnost, predanost i nevjerojatan entuzijazam u radu. Nakon Regionalnog natjecanja i osvojenih 91,90 bodova ovo je sjajan napredak i rezultat, jer je vrlo blizu 100-tki kojoj svi težimo. Iako je glazbu zahtjevno ocjenjivati postoje elementi ocjenjivanja gdje se uz tehničku vještinu, kvalitetu zvuka, fraziranje i poštivanje stilskih obilježja i muzikalnosti, točnost izvedbe, ocjenjuje i umjetnički dojam. I ovoga puta pobijedile su udružene snage učenice Mije i učiteljica Samante i Jenny, uz podršku roditelja. Zahvaljujemo se na velikom razumijevanju i podršci učitelja, razrednika i ravnatelja osnovne škole.

I ovaj uspjeh na Državnom natjecanju najbolja je promocija talentiranih i vrijednih učenika Umjetničke škole Poreč i rada učitelja, te već stečena reputacija Grada Poreča i Istre.

S.S.R.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email