NEWS
Parenzana 2024-s
SPORTduo – s2

50 plesača Mot-a 08 sudjelovalo na kvalifikacijskom turniru ESDU DANCESTAR CROATIA u Zagrebu

FAME
08.03.2016. 18:25; ; Početna / Lifestyle / Zabava / 50 plesača Mot-a 08 sudjelovalo na kvalifikacijskom turniru ESDU DANCESTAR CROATIA u Zagrebu

Plešemo kako bi bili sretniji, kako bi se fizički razvijali i osjećali bolje, kako bi pokazali svoje umjetničke vještine, kako bi se družili, povezivali i odrastali njegujući prave vrijednosti.

Upravo to se događalo prošlog vikenda od 04.-06. ožujka u Zagrebu. 50 plesača Mot-a 08, Studija za izvedbene umjetnosti boravilo je u Zagrebu gdje je sudjelovalo na kvalifikacijskom turniru Esdu DanceStar Croatia 2016 za finalno natjecanje koje se tradicionalno održava u Poreču u svibnju. Naporno ali iskustveno vrlo vrijedno natjecanje prošlo je i ovaj put uspješno i vratilo nas kući prepune lijepih dojmova, zadovoljnih i sretnih lica sa željom da se sve još barem jednom ponovi.

Udruga je sudjelovala sa pet skupina koje su osvojile tri prva i četiri druga mjesta.

Najmlađa plesna skupina Simple, djevojčice od osam do devet godina, natjecale su se u starosnoj skupini – djeca, gdje su bile među najmlađima i osvojile su prvo mjesto u kategoriji Jazz i drugo mjesta u kategoriji Open, te time izborile svoj nastup na finalnom natjecanju. Osim za odlične uspjehe, moramo pohvaliti naše najmlađe djevojčice za strpljivost i izdržljivost tijekom cjelodnevnih napornih dana natjecanja.

Plesna skupina Fame, djevojčice dobi jedanaest godina, također su se natjecale u starosnoj skupini djeca i kvalificirale su se sa za daljnje natjecanje osvojivši dva prva mjesta u kategoriji Contemporary modern te u kategoriji MTV commercial i   drugo mjesta u kategoriji lyrical.

Plesna skupina Magic, dobna skupina juniori, kvalificirala se sa svim koreografijama koje su otplesale. U kategoriji Contemporary modern osvojile su drugo mjesto, također su osvojile drugo mjesto u MTV commercial kategoriji, a u kategoriji Lirical i Open visoko četvrto mjesto u daleko najbrojnijoj i najtežoj dobnoj skupini.

Najstarija skupina Step up prijavivši se u kategoriju Open dala si je težak zadatak, ali djevojke su ipak uspješno izborile nastup na svjetskom prvenstvu.

Posebne čestitke plesnoj skupini Storm, djevojkama koje treniraju samo pet mjeseci i koje su se prvi put natjecala na ovako iznimno jakom susretu plesača iz cijele Hrvatske. Predstavile su se sa čak tri koreografije i to u najbrojnijim kategorijama grupe-juniora gdje je bila izuzetno jaka konkurencija i potvrdile da su spremne za daljnji rad i da im je ovo natjecanje bila plesna motivacija za dalje sa još više entuzijazma i ljubavi.

Čestitamo našim voditeljicama i koreografkinjama Josipi Kalac i Aleksandri Hodak i svoj djeci koji su unatoč raznim virozama uspjela dostojno još jednom predstaviti svoj grad i pokazati što to svakodnevno rade s ljubavlju.

Zahvaljujemo se roditeljima koji su bodrili svoju djecu, pomogli i bili uz nas, pratili na put s kojeg smo se vratili bogatiji za još jedno lijepo plesno iskustvo.

Mot 08

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email