NEWS
SPORTduo – s2

Najava događanja iz POUP-a za ovaj tjedan

poup-logo-v
07.03.2016. 12:13; ; Početna / Obavijesti / Najava događanja iz POUP-a za ovaj tjedan

KINO 

8.-10.3.20116. u 18h   ///   (Ne)Profesionalac – KAT 15
IZVORNO IME: Grimsby
REDATELJ: Louis Leterrier  |  ŽANR: komedija
ULOGE: Sacha Baron Cohen, Isla Fisher, Penelope Cruz, Mark Strong, Ian McShane
TRAJANJE FILMA: 83 minuta

SADRŽAJ FILMA:

Nobby (Sacha Baron Cohen) simpatičan, ali poprilično tupav navijački huligan iz Engleske ujedinjuje se sa svojim davno izgubljenim bratom Sebastijanom (Mark Strong), ubojitim agentom iz agencije MI6 kako bi spriječio globalni teroristički napad i dokazao da iza svakog velikog špijuna stoji sramotni blizanac.

Nobby ima sve što jedan čovjek iz Grimsbyja može poželjeti uključujući 11-ero djece i najljepšu dojevojku sjeveroistočne Engleske (Rebel Wilson).

8.-10.3.2016. u 20h   ///   Spotlight  – KAT 15
IZVORNO IME: Spotlight
REDATELJ: Tom McCarthy  |  ŽANR: triler, drama
ULOGE: Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams
TRAJANJE FILMA: 128 minuta
NAGRADE: ZLATNI GLOBUS 2016.- Nominacija za najbolji film, režiju i scenarij

HIGHLIGHTS: NOMINACIJE ZA OSCAR 2016: Najbolji film / Najbolji redatelj / Najbolja muška sporedna uloga / Najbolja ženska sporedna uloga / Najbolji originalni scenarij

SADRŽAJ FILMA: Potresna istinita priča o Pulitzerovom nagradom nagrađenoj priči redakcije Boston Globea a koja je duboko uzdrmala najdugovječniju instituciju- onu crkvenu. Istraga oko zlostavljanja bila je zataškavana od strane moćnih institucija vlasti a rezultat je bilo razotkrivanje sličnih zlodjela diljem svijeta.

KAZALIŠNE PREDSTAVE

7 najboljih hit kazališnih komedija u Kazalištu Poreč, na 9. Zlatnom Zubu

U produkciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč, tradicionalno, deveti put po redu,  festival smijeha i komedije Zlatni Zub odvijati će se kao i svake godine dosad, početkom mjeseca ožujka u Kazalištu Poreč od 3.3-13.3   te će u ovogodišnjoj ediciji predstaviti izbor najatraktivnijih hrvatskih komedija, uz goste iz BiH. Tom prilikom, u četvrtak 3. ožujka sarajevsko kazalište Altteatar   predstaviti će se po prvi put hrvatskoj publici s popularnom predstavom„ Dame biraju“.   Ovaj  žanrovski jedinstven  Festival komedije u Istri ugostit će  u svom novom izdanju 7 hit kazališnih  predstava u konkurenciji za Grand prix najbolje komedije u ovoj godini,   te još jednom okupiti veliki   broj publike iz Poreča, istarske i primorsko goranske županije te cijele zemlje. Dok se ulaznica „ više“ traži i prije nego što je festival uopće i započeo,   raspoloženje i iščekivanje publike na samom su vrhuncu.

Tijekom ovih devet (9)   godina, Zlatni zub pokazao je svoj izuzetan značaj i potrebu, kako  za publiku tako  i za kazališne djelatnike, posebno stoga jer najbolju predstavu festivala   bira publika i to jačinom i dužinom pljeska, što za sve one „ kojima su daske život“   znači izuzetno te s velikim zadovoljstvom dolaze na njima ovaj omiljen festival. Nagrade «Zlatnog Zuba»  jesu  « Zlatni», «Srebrni» i «Pokvareni» zub a ocjenjivati će se kao i svakoga puta –  dužinom i jačinom pljeska (digitalnim izračunavanjem) publike, koja će biti jedinim „krivcem“ za odabir   najbolje komedije   2016. godine.

U organizaciji glazbeno  scenske djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta Poreč, izbornica programa je Katja Restović, voditeljica iste a za ovogodišnji festival odabrala je   predstave u konkurenciji:

11.3. petak „ Bračni s(p)rovod „ Teatar Aplauz /

12.3. subota “ Mobitel” Kazalište Moruzgva /

13.3. “ JA, deda” Teatroman.

Grad Poreč, Istarska županija i Turistička zajednica grada Poreča podržali su 9. Zlatni zub  koji svake godine više, postaje sve posjećenijim  «zimskim» kulturnim programom u Istri. Vizualu festivala potpisuje   Dražen Olić, dok je Zlatarna Šahta iz Poreča „pozlatila“ zlatni zub u naravnoj veličini a ručno ga je oblikovala dentalna tehničarka, Keti Žužić.

Program   festivala   može se pronaći na www. poup.hr ili na Face book stranici kazališta Poreč a ulaznice kupiti na blagajni kazališta, svakog dana od 17 -20 sati. Festivalski paket za 6 predstava prodaje se po cijeni od 200 kn a ulaznice za svaku pojedinačnu predstavu po cijeni od 50 kn.

 

OBRAZOVANJE

Obrazovna djelatnost Pučkog otvorenog učilišta Poreč obavještava sve zainteresirane da započinje novi ciklus verificiranih tečajeva stranih jezika, programa osposobljavanja i kreativnih radionica.

Računovodstveno – knjigovodstveni referent, dadilja, njegovatelj, maslinar, verificirani strani jezici…samo su neki od obrazovnih programa koje možete pohađati u Pučkom otvorenom učilištu Poreč.

Za informacije i prijave javite se na broj telefona 887-216.

Više na web stranicama www.poup.hr.

 

Želite li učiti strani jezik prema europskom referentnom okviru za jezike i svoje znanje upisati u radnu knjižicu? U Pučkom otvorenom učilištu Poreč pohađat ćete nastavu engleskog, njemačkog ili talijanskog jezika dvaput tjedno u popodnevnim satima, uz iskusne stručne stalne predavače. Nastava se odvija prema provjerenim metodama poučavanja, u suvremeno opremljenim učionicama i uz kvalitetnu organizaciju. Programi su odobreni od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Obratite nam se s povjerenjem na broj telefona 887 – 216 ili na e-mail [email protected].

 

 

Mješoviti pjevački zbor «Joakim Rakovac» počinje s radom te poziva sve ljubitelje zborskog pjevanja im se pridruže tako što će se javiti na audiciju koja se održava ponedjeljkom i četvrtkom u 19.30 sati u prostorijama zbora (bivši Roxy bar, između zgrade Učilišta i Gradske uprave).

Postanite član porečkog gradskog zbora!

Informacije možete dobiti na broju telefona 887-216 ili putem e.maila [email protected].

 

LIKOVNA DJELATNOST

Pučko otvoreno učilište Poreč objavljuje natječaj za izlaganje na 10. izložbi likovnih amatera Pro futura. Natječaj je otvoren do 13. ožujka a sve informacije mogu se potražiti na web stranici Učilišta www.poup.hr.

 

Print Friendly, PDF & Email