NEWS

Najava događanja iz POUPa za ovaj tjedan

poup-logo-v
14.12.2015. 14:29; ; Početna / Obavijesti / Najava događanja iz POUPa za ovaj tjedan

KINO

BOŽIĆ KOD COOPEROVIH – KAT 12
17.12.2015. u 18h
19.12.2015. u 18h
IZVORNO IME: Love the Coopers
REDATELJ: Jessie Nelson
ŽANR: komedija
ULOGE: Amanda Seyfried, Olivia Wilde, Ed Helms
TRAJANJE FILMA: 107 minuta

SADRŽAJ FILMA: Kada se četiri generacije klana Cooper okupe na proslavi Badnjaka, niz neočekivanih posjetitelja i nepredvidivih događaja preokrene večer naopako i odvede ih prema iznenađujućem ponovnom otkrivanju obiteljskih veza i blagdanskog duha.

17.12.2015. u 20h
19.12.2015. u 20h
IGRE GLADI: ŠOJKA RUGALICA – 2. DIO

IZVORNO IME: The Hunger Games: Mockingjay – Part 2
REDATELJ: Francis Lawrence
ŽANR: pustolovni, ZF
ULOGE: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth
TRAJANJE FILMA: 137
SADRŽAJ FILMA: U grand finalu spektakularne kino-hit franšize Igre gladi Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence), nakon što je postala vođa masovne pobune potlačenih, zajedno sa Distriktom 13 pokreće sveopću revoluciju protiv autokratskog Kapitola. Katniss nastavlja svoju ulogu heroine koja se u nevjerojatnoj bitci za preživljavanje bori za svoj narod!

KONCERT

Božićni koncert u izvedbi  SOUTH CAROLINA MASS CHOIR – a.

U petak, 18. prosinca s početkom u 20 sati održat će se tradicionalni  Božićni koncert u izvedbi  SOUTH CAROLINA MASS CHOIR – a.

South Carolina Mass Choir jedan je od najprestižnijih američkih gospel zborova SAD-a i zasigurno najbolji zbor u Južnoj Karolini gdje ga je krajem devedesetih godina 20. stoljeća osnovao Michael Brown. Suvremeni je gospel zbor koji nastupa uz pratnju ritam sekcije (bas, klavir, bubanj) i na taj način izvodi tradicionalne napjeve u R/B aranžmanima. Poticaj za osnivanje zbora bili su talentirani mladi glazbenici, pjevači neodoljivih glasova koji su imali snažnu potrebu za okupljanjem i izražavanjem svojih osjećaja kroz strastveni gospel.

Rezervirane ulaznice se mogu kupiti na blagajni kazališta Poreč svakim radnim danom od 10 do 12 sati.

Cijena ulaznice: 120,00 kn

LIKOVNA DJELATNOST

VII PHOTODISTORZIJA – biennale fotografije ( 19.11. – 19.12.2015.) Galerija Zuccato, Mala galerija.

U Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta u Poreču ( Narodni trg 1 ) predstavljeni su radovi autora koji su se javili na žirirani dio natječaja, prema izboru Maše Bajc – izbornice festivala.

U galeriji Zuccato (Dekumanska 34) samostalnom  izložbom predstavljen je Hrvoje Slovenc, hrvatski fotograf sa sjedištem u New Yorku.

Izložba je otvorena za javnost u Maloj galeriji svakim danom osim nedjelje i  praznika od 19.11. – 5.11.2015. od 10.00 – 13.00 sati, te u galeriji Zuccato od 19.11. – 19.12. svakim danom osim nedjelje i  praznika od 10.00 – 12.00 te od 18.00 – 21.00 sat.

OBRAZOVNA DJELATNOST

Pučko otvoreno učilište Poreč upisuje polaznike u verificirani program osposobljavanja za računovodstveno – knjigovodstvenog referenta. U 120 nastavnih sati, pohađajući stručno-teorijsku nastavu, polaznici će usvajati znanja za evidentiranje poslovnih događaja i vođenja poslovnih knjiga u računalnom programu.

Nastava se održava ponedjeljkom i četvrtkom od 18 do 21 sati

Informacije i upisi na broju telefona 887 -216 ili na e-mail [email protected].

 

ULTRABRZO ČITANJE U POREČU

Najuspješniji ljudi su oni koji poznaju zakonitosti svog najmoćnijeg saveznika – MOZGA.

Koncept Ultra brzog čitanja bazira se na buđenju prirodnih sposobnosti čovjeka za čitanje i učenje. Zato nije čudno što preko 10 000 polaznika čitanje doživljava kao zabavu i učenje obavlja s lakoćom i kreativnošću. Koraci ove moćne vještine osmišljeni su u skladu s osnovnim zakonitostima rada mozga, tako da dovode um u povišeno stanje svjesnosti, u stanje FOKUSA. To znači da ste 100% u onome što radite. Tada se povećava vaša sposobnost percipiranja, razumijevanja i pamćenja informacija.

Na seminaru imate priliku naučiti:

·  koje su zakonitosti rada vašeg mozga

·  kako istodobno aktivirati lijevu i desnu polutku mozga i zašto je to važno

·  kako razviti fantastičnu memoriju, pamtiti brže i lakše

·  koja je razlika između koncentracije i fokusa

·  kako ući u stanje fokusa, zadržati ga i primijeniti u čitanju, učenju i ostalim životnim segmentima

·  kako ovladati nepoželjnim raspoloženjima kao što su strah i trema

·  kako imati više slobodnog vremena

Predavač :  Aleksandra-Saša Modrinić, dipl. iur. i  certificirana trenerica tehnike “Ultra brzo čitanje”

Mjesto održavanja :  Pučko otvoreno učilište Poreč, Narodni trg 1

Termin :  22.01. – 27.01.2016.  

 

DAN LUDIH CIJENA u Poreču! Upišite pripreme za državnu maturu u petak 11. prosinca te ostvarite popust u iznosu 20%!

Maturanti, pripremite se za polaganje obveznih predmeta na državnoj maturi: matematika, hrvatski, engleski (A i B razina). Pripreme započinju 16.siječnja 2016. te su namijenjene pristupnicima na ljetni rok državne mature.

Uštedite vrijeme, povećajte efikasnost, otklonite otvorena pitanja; pripremite se za državnu maturu i upišite željeni fakultet!

Informacije i prijave na www.drzavnamatura.hr i [email protected] .

 

Mješoviti pjevački zbor „Joakim Rakovac“ poziva ljubitelje zborskog pjevanja na tradicionalni Adventski koncert u crkvi Gospe od Anđela na Trgu slobode u Poreču. U suradnji sa Župom Uznesenja Blažene Djevice Marije i gostima koncerta Mješovitim pjevačkim zborom KUD-a „Renato Pernić“, porečki zbor pripremio je pregršt prigodnih skladbi, pod dirigentskom palicom Đeni Dekleva Radaković. Pridružite im se u blagdanskoj atmosferi u subotu 19. prosinca u 19 sati.

Print Friendly, PDF & Email