NEWS
Best of Poreč

9. „Tjedan botaničkih vrtova Hrvatske“ u Poreču od 13. do 17. svibnja

Poster Tjedna
08.05.2019. 22:27; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / 9. „Tjedan botaničkih vrtova Hrvatske“ u Poreču od 13. do 17. svibnja

Hrvatsko botaničko društvo u suradnji s brojnim suorganizatorima organizira 9. Tjedan botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatske. Institut za poljoprivredu i turizam u Poreču i ove godine se s veseljem priključio organizaciji ove manifestacije.

Ove se godine Tjedan održava od 13. do 17. svibnja 2019., a program se odvija na različitim lokacijama u Poreču.

Deveti “Tjedan botaničkih vrtova Hrvatske” donosi kreativne igre na otvorenome, predavanja i kvizove za vrtićke skupine, učenike osnovnih i srednjih škola u Poreču te radionicu za širu javnost. Tjedan započinje u ponedjeljak 13.05. izložbom dječjih likovnih radova na temu „Pčelinja kućica“ te igrom „Pronađi para“ za dječje vrtiće Radost, Paperino, Crvenkapica i Cipelići. U utorak 14.05. učenici nižih razreda OŠ Poreč naučit će nešto više o aromatičnim biljnim vrstama sadnjom „Gredice za pizzu“, gredice potrebne za pripremu tog jela. U srijedu 15.05. održati će se Info dan INHERIT projekta čiji je cilj očuvanje i valorizacija prirodne baštine obalnih i priobalnih područja Mediterana. Govoriti će se o dosadašnjim istraživanjima i rezultatima projekta te će se predstaviti primjer dobre prakse očuvanja prirodne baštine u Istri.

Kako bi što više potaknuli mlade na očuvanje prirode u Istri, održat će se prigodan kviz u Srednjoj školi Mate Balote za učenike 2. i 3. razreda. Popodne je rezervirano za radionicu izrade prirodne kozmetike (sapuna i melema) za koju je potrebna prijava na 052 408 328 ili na e-mail: [email protected]. Više na: http://civ.iptpo.hr/poziv-na-radionicu-izrade-prirodnih-sapuna/.

U četvrtak učenici viših razreda OŠ Poreč naučit će što su to invazivne vrste te kako prepoznati najčešće invazivne biljne vrste kroz radionicu „Lov na pajasen“. U petak 17.05. u OŠ Finida održat će se kviz za sedme razrede na temu očuvanja prirodne baštine Istre u kojoj najuspješnija ekipa osvaja nagradu. Za vrijeme trajanja Tjedna održavat će se organizirani obilasci imanja Instituta (kolekcije maslina i vinove loze). Za sve obilaske potrebna je prethodna najava na e-mail: [email protected] ili na br: 052 408 304.

Informacije o satnici pojedinih aktivnosti pročitajte u programu Tjedna, na web stranicama Centra za invazivne vrste (http://civ.iptpo.hr/9-tjedan-botanickih-vrtova-hrvatske/) ili Facebook stranici Centra (https://www.facebook.com/events/658907187956916/).

Sve aktivnosti su besplatne!

Program Tjedna – Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani