NEWS
SPORTduo – s2

Najava događanja iz POUPa za ovaj tjedan

poup-logo-v
09.11.2015. 10:04; ; Početna / Obavijesti / Najava događanja iz POUPa za ovaj tjedan

KINO 

12.-14.11.2015. u 18h  ///   MALI PRINC
SINKRONIZIRANO

IZVORNO IME: Le petite prince
REDATELJ: Mark Osborne
ŽANR: animirani

GLASOVI: Mara Picukarić, Maja Niković, Olga Pakalović, Otokar Levaj, Luka Petrušić, Nataša Janjić, Ivica Zadro, Ozren Grabarić
TRAJANJE FILMA: 108 minuta

SADRŽAJ FILMA:Prva animirana verzija klasika svjetske književnosti, genijalne knjige Antoinea de-Saint Exuperija, Mali princ, dolazi u hrvatska kina u studenom. U srcu događanja je Djevojčica koju majka polagano priprema za svijet odraslih. Sve se promijeni dolaskom ekscentričnog ali dobroćudnog susjeda, Avijatičara. Avijatičar upoznaje Djevojčicu sa izuzetnim novim svijetom gdje je sve moguće. U taj ga je svijet davno uputio Mali princ. Djevojčica polako korača magičnim i emocionalnim stazama Malog princa, stazama vlastite mašte u univerzum koji zapanjuje. Putem će otkriti svu vrijednost djetinjstva i na kraju spoznati da je ljudski odnos ono najvrjednije a da se jedino srcem može spoznati esencija života.

12.-14.11.2015. u 20h  ///   AMY

Trajanje: 128 minuta
Redatelj: Asif Kapadia
Zemlja: Velika Britanija

Film sadrži do sada neviđene arhivske snimke i govori o tragičnoj priči ispričanoj njezinim riječima. Amy Winehouse umrla je u 27. godini života, 27. srpnja 2011. godine od trovanja alkoholom. Bila je talent koji se rađa jednom u generaciji. Pisala je pjesme i pjevala od srca, ostavljajući publiku opčinjenu njezinom magijom. Tragično je što se zbog svojih problematičnih veza, globalnog uspjeha i nestandardnog načina života pod povećalom medija potpuno emotivno raspala.

KAZALIŠTE

21. studenog  2015. s početkom u   20,00 sati, povodom Noći kazališta, održat će se kazališna predstava Terapija u izvedbi Teatra Rugantino.

Igraju: Gordana Gadžić, Siniša Popović, Luka Dragić
Režija: Maja Šimić
Glazba: Darko Rundek
Scena i kostim: Elvira Ulip

Nastala na osnovu britkog teksta mladog dramskog pisca Jordana Cvetanovića, predstava Terapija redateljice Maje Šimić na neuobičajen crnohumoran način razotkriva čitav jedan svijet ljudi pored kojih prolazite svakog dana, a i ne znate što se krije iza njihovih lica, pogleda, odjeće. U Terapiji ćete čuti sve ono što ste nekada pomislili o ljudima, a niste se usudili ni sa kim podijeliti. Čuti ćete možda i ono što nikada niste ni mogli pomisliti o njima. Jer ova predstava otkriva više nego što treba. Ono što upijaju zidovi u tarapeutskim ordinacijama nuditi će vam se kao na pladnju, jer do ljudskih slabosti je najteže doći.Svatko se od nas želi predstaviti jačim nego što zaista jest, pokazati ovom surovom svijetu da se može preživjeti bez ijedne suze. A svima je jasno da ne može. Zato dođite na Terapiju. Zajedno ćemo plakati. Od tuge ili radosti. To je na kraju najmanje bitno. Ovaj tekst prvi put je uprizoren 2008. godine u kultnom beogradskom kazalištu, Ateljeu 212., gdje se i danas igra, a 2010. godine postavljen je na off Broadwayu u Helen Mills theater u SAD-u. “Sve čovjek govori danas ću, sutra ću, misli ima vremena, i život prodje. A kad prodje, nema terapije…” (Jordan Cvetanović)

Rezervacije se mogu vršiti putem mail: [email protected] ili osobno u uredu Glazbeno-scenskog odjela, od ponedjeljka do četvrtka. Rezervacije nisu moguće putem telefona.

Cijena ulaznice je 50,00 kn, a pretprodaja ulaznica vrši se na blagajni kina i kazališta četvrtkom, petkom i subotom od 17 do 20 sati.

OBRAZOVNA DJELATNOST

NOVO U POREČU! Pripreme za državnu maturu!

Pučko otvoreno učilište Poreč i Otvoreno učilište Algebra organiziraju pripreme za državnu maturu!

Maturanti, pripremite se za polaganje obveznih predmeta na državnoj maturi: matematika, hrvatski, engleski (A i B razina). Pripreme započinju krajem studenog te su namijenjene pristupnicima na ljetni rok državne mature.

Uštedite vrijeme, povećajte efikasnost, otklonite otvorena pitanja; pripremite se za državnu maturu i upišite željeni fakultet!

Informacije i prijave na www.drzavnamatura.hr i [email protected] .

—————————————————————————————————————–

Želite li učiti strani jezik prema europskom referentnom okviru za jezike i svoje znanje upisati u radnu knjižicu? U Pučkom otvorenom učilištu Poreč pohađat ćete nastavu engleskog, njemačkog ili talijanskog jezika dvaput tjedno u popodnevnim satima, uz iskusne stručne stalne predavače. Nastava se odvija prema provjerenim metodama poučavanja, u suvremeno opremljenim učionicama i uz kvalitetnu organizaciju. Programi su odobreni od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Obratite nam se s povjerenjem na broj telefona 887 – 216 ili na e-mail [email protected].

—————————————————————————————————————–

Pučko otvoreno učilište Poreč upisuje polaznike u verificirani program osposobljavanja za računovodstveno – knjigovodstvenog referenta. U 120 nastavnih sati, pohađajući stručno-teorijsku nastavu, polaznici će usvajati znanja za evidentiranje poslovnih događaja i vođenja poslovnih knjiga u računalnom programu. Nastava započinje u listopadu.

Osim ovog programa, upisi su otvoreni i za sljedeće programe osposobljavanja i usavršavanja:

– dadilja

– njegovateljica

– gerontodomaćica

– maslinar

– računovođa

– maslinar

– serviser osobnih računala

– operater na računalima

Informacije i upisi na broju telefona 887 -216 ili na e-mail [email protected].

 

Želite li isprobati novi program za zdravlje i ljepotu žene, uz ritmove latino glazbe, afrojazza, bodybaleta?…dođite na hulahooping!

Nazovite nas na 052 887 216; 091 977 4767 ili dođite ponedjeljkom i srijedom od 19 do 20 sati u Pučko otvoreno učilište Poreč.

 

Glazbenik ste? Školovani ili samouk? Aktivno svirate neki puhački instrument poput: flaute, klarineta, saksofona, trube, trombona, baritona, bas i ritam sekcije (drum set, doboš, bass drum)? Želite svirati u puhačkom gradskom orkestru i nastupati na gradskim manifestacijama, susretima i festivalima?

Javite se u Pučko otvoreno učilište Poreč i postanite član Puhačkog Orkestra Grada Poreča ili Dječjeg puhačkog orkestra „Porečki delfini“!

Za više informacija, obratite se na broj telefona 887 – 216 ili putem e-maila  [email protected].

 

Mješoviti pjevački zbor «Joakim Rakovac» počinje s radom te poziva sve ljubitelje zborskog pjevanja im se pridruže tako što će se javiti na audiciju koja se održava ponedjeljkom i četvrtkom u 19.30 sati u prostorijama zbora (bivši Roxy bar, između zgrade Učilišta i Gradske uprave).

Postanite član porečkog gradskog zbora!

Informacije možete dobiti na broju telefona 887-216 ili putem e.maila [email protected].

Print Friendly, PDF & Email