NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

Sa zgrade u Kandlerovoj ulici zbrinut roj pčela

20150625_175727
26.06.2015. 08:49; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Sa zgrade u Kandlerovoj ulici zbrinut roj pčela

I pčele hoće u grad pa su se naselile u Kandlerovoj ulici kako bi bile u centru. Jučer u popodnevnim satima predsjednik pčelarske udruge „Nektar Poreč“ Petar Banko dojavio je da se u Kandlerovoj ulici u Poreču na zidu zaustavio roj pčela.
Po dojavi u večernjim satima, kada su se pčele okupile kako bi se ugrijale, na teren su izašli pčelar stažist Elvis Matić i tajnik pčelarske udruge „Nektar Poreč“ Ivan Kovač, iskusan pčelar iz Radoši koji u svojem OPG-u proizvodi ekskluzivne eko proizvode na bazi meda.
Po dolasku na teren u 22:00 sata uočeno je poveliko klupko pčela neposredno do oluka zgrade na visini od oko 7 metara nasuprot ljekarne u Kandlerovoj ulici. Kako je roj bio velik i  na velikoj visini za potrebe skidanja roja na toj visini pozvana je autoplatforma kako bi se radovi odvijali na siguran način. Kako se sve to odvijalo u večernjim satima u ulici koja ide iz Trga slobode gdje je bio koncert, znatiželjni prolaznici sakupljali su se gledajući  nesvakidašnji prizor skidanja roja pčela sa zgrade. Roj je uspješno uklonjen sa zgrade kako ne bi ometao obližnje stanare.
Posebna zahvala tvrtki Žiković d.o.o. koja je ustupila autoplatformu u kasnim satima.

Ovim putem obavješćuju se građani, ukoliko primijete okupljeni roj pčela, da ga ne uznemiravaju već da obavijeste udrugu pčelara ili vatrogasce koji će poslati osobe obučene za sklanjanje roja i rad sa pčelama.

Napominjemo da pčele apsolutno nisu opasne ako se ne uznemiravaju.

Znamo da će ako nestanu pčele nestati i života, pčele radilice su i u pravom smislu “radilice” jer uvijek marljivo rade i rade.

E.M.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email