NEWS

U Centru za mlade u Poreču održan završni sastanak projekta „Uzmi me u obzir“

20141202_122255-a
05.12.2014. 19:45; ; Početna / Lifestyle / Ostalo / U Centru za mlade u Poreču održan završni sastanak projekta „Uzmi me u obzir“

Projekt provodi udruga mladih UM S.A.V.E. u partnerstvu s Centrom za građanske inicijative Poreč, uz financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

Ovim projektom ojačali su se kapaciteti udruga mladih u Poreču kroz trening za trenere/ice o aktivnom građanstvu i pisanju projekata. Stečeno znanje prenijeli su porečkim srednjoškolcima/kama kako bi ih se motiviralo i osnažilo da ostvare svoje ideje i potrebe te da ih provedu u djelo putem projekata.

U sklopu radionica za srednjoškolce/ke, snimljen je i kratak filmić kojim se na duhovit način pokušalo u kratkim crtama mladima dočarati projektni ciklus:

Na završnom sastanku susreli smo se s predstavnicima/cama gradske uprave i institucija koje rade s mladima i za mlade, predstavnicima/cama organizacija civilnog društva i srednjoškolcima/kama. Cilj sastanka je bio da se međusobno čujemo, da popričamo o temama koje su se najviše spominjale tokom radionica u srednjim školama. Razgovarali smo i o projektnim prijedlozima koje su srednjoškolci/ke prijavili i o mogućnostima njihove realizacije.

Najviše se razgovaralo o Centru za mlade i budućim aktivnostima te načinu funkcioniranja istog te o mogućem pokretanju školske kantine, kao dva problema koja su na radionicama u školama najčešće spominjani.

Sastanku su se odazvali predstavnici/ice gradske uprave, predstavnici gradskog vijeća, predstavnici/ice organizacija civilnog društva, predstavnice javnih institucija te srednjoškolci/ke.

Proglasili smo i pobjednički projektni prijedlog, a to je pokretanje školskog radija. Ono što nas čeka je raspisivanje i prijavljivanje projektnog prijedloga na neki od budućih natječaja Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Grada Poreča ili Istarske županije.

N.Vajagić

20141202_122255

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email