NEWS
SPORTduo – s2

Odbojkašice Poreča poražene od Jedinstva iz Stare Pazove u prvoj utakmici 2. kola CEV Challenge Cupa

Foto 22409
13.11.2014. 09:09; ; Početna / Slider / Odbojkašice Poreča poražene od Jedinstva iz Stare Pazove u prvoj utakmici 2. kola CEV Challenge Cupa

Čudna “taktika”

Sve je bilo spremno za veliku odbojkašku feštu, dvorana, publika, prava atmosfera, no nažalost porečke odbojkašice nisu uspjele u prvom susretu drugog kola Challenge Cupa u svom Velom Joži pružiti više od dostojnog otpora jakoj ekipi Jedinstva iz Stare Pazove. Nakon sat i 20 minuta igre morale su potpisati poraz s kojim za  dva tjedna putuju na uzvrat s kudikamo umanjenim šansama za prolaz u sljedeću fazu natjecanja. Nije to bila velika večer domaćih odbojkašica kakva se očekivala, no naišle su na vrlo jake protivnice koje im rusu dozvolile kreaciju igre. Bile su jednostavno bolje i uštopale sve što je domaćin pokušao i na kraju im se mora priznati da su jedna od boljih ekipa koja je gostovala u Poreču.

Prvi ovosezonski porečki poen u Europi napravila je Žužić. Uzvratile su odmah protivnice. Očigledno nešto nije štimalo na domaćoj strani terena. Čudna je bila i taktika domaćeg stratega koji je na klupi držao najboljeg pucača, Martinu Račić, pa je napad domaćina bio dosta oslabljen. Izgledale su nakon prvog tehničkog “time outa” obezglavljeno domaće odbojkašice, što je omogućilo ozbiljnije odvajanje srpskim predstavnicama (5:13). Začudo, najveći problem stvarala im je najniža među protivničkim neboderima, Jovanović koja je prolazila bez problema i nizala poene.

Previše grešaka

Niti nakon druge domaće minute odmora nije se nazirao kraj krizi, makar je Burilo zakucala loptu i prekinula seriju gošći 11:0 kod rezultata 6:17. Ušla je tada konačno i Račić te je igra domaćina dobila malo na konkretnosti. Nažalost, dovoljno tek za ublažit veliki minus. Povele su tako gošće 1:0 u setovima nakon 25 minuta igre.

S puno grešaka na domaćoj strani počela je i druga dionica susreta (1:4). Ništa bolje rezultat nije izgledao ni kod prvog tehničkog “time outa” (4:8), a srpska prednost bila je plod domaćih grešaka više nego njihove nadmoćnije igre. Dovoljna su bila tri poena u nizu Porečanki da stignu na “minus 1” (14:15) i podignu publiku na noge. Blok i odličan prijem gošći bili su nakon toga glavni aduti kojim su otklonile sve domaće ambicije u poravnanje i preokret.
Budući da nisu imale što izgubiti, krenule su Porečanke puno odlučnije u treći set i povele 4:1. No, igračice s druge strane mreže djelovale su sinoć bolje. Nakon 7:7 gošće su se počele odvajati, Račić je uspjela vratiti nadu u preokret poenom za 19:19, no dvaput blok-aut te nerješiva enigma Jovanović presudili su Porečankama.

Prva utakmica 2. kola CEV Challenge Cupa odbojkašica: Poreč -Jedinstvo (Stara Pazova) 0:3 (14:25, 21:25, 22:25). SRC Veli Jože. Gledatelja 500. Suci: Zuidberg (Luksenburg) i Cristea (Rumunjska) .

POREČ: Ćosić, Pahović, Zahirović (1), Brletić, Račić, Sučić, Burilo, Jakšetić, Rupčić, Žužić, Levak, Sain (1).

JEDINSTVO: Vujnović, Jakić, Mrdak, Medarević, Jovanović, Mihajlović (1), Iurisić, Trajković, Vulin, Đurić, Trivunović, Sakradžija.

Mladen PILAT (Glas Istre)

Brletić: Pomiješali su nam brojeve

– Pokazale su se naše protivnice kao izuzetno jaka ekipa, i teško je bilo igrati. Cijeli smo tjedan živjele za tu utakmicu , a onda nam  se dogodila pegula s dresovima pred početak utakmice, kad se vidjelo da su pomiješani brojevi, pa su nam dvije važne igračice, Račić i Levak, morale ostati na klupi – pojasnila je Karmen Brletić ono što su svi za vrijeme susreta shvatili kao taktiku trenera.
– To nas je uništilo i sve što smo planirale palo je u vodu i morale smo u hodu izmišljati što sad. Krivo je to za prelako izgubljen prvi set. Kasnije smo se vratile, no onda su protivnice već bile previše razigrane. Šteta da bar treći set nismo osvojile budući da smo bile blizu. Imale bi puno veće šanse u uzvratu. No, tamo vjerujem da ćemo odigrati puno opuštenije, pa je svemoguće.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email