NEWS
SPORTduo – s2

Najava događanja iz POUPa za ovaj tjedan

POUP LOGO
14.10.2013. 11:10; ; Početna / Kultura / Najava događanja iz POUPa za ovaj tjedan

KINO_____________________________________________________

17.-19.10.2013. u 18h     ////    GRU NA SUPERTAJNOM ZADATKU

Originalni naslov: Despicable Me 2
Redatelj: Chris Renaud, Pierre Coffin
Uloge: Rene Bitorajac, Hana Hegedušić, Goran Pirš Piro
Žanr: animirani
Trajanje: 98 minuta
Sinopsis: Pripremite se za Malce i njihovo ludilo! Novi nastavak animiranog hita studija Universal, sinkroniziran na hrvatski. Fantastični Rene Bitorajac još jednom kao Gru! Ovog puta odlazi na tajni zadatak u borbu protiv novog super zlikovca. Spremni?

17.-19.10.2013. u 20h       ////       KICK ASS 2

Originalni naslov: Kick Ass 2
Redatelj: Jeff Wadlow
Uloge: Aaron Taylor-Johnson, Chloë Grace Moretz, Christopher Mintz-Plas
Žanr: akcijska komedija
Trajanje: 103 minute
Sinopsis: Kick-Ass, Hit Girl i Red Mist se vraćaju u nastavaku uvrnutog globalnog hita iz 2010.! Luda hrabrost Kick-Assa inspirirala je novi val samozvanih maskiranih ratnika, predvođenih opakim bivšim kriminalcem Colonel Starsom i Stripesom, a naš heroj će im se priključiti u ophodnji.

OBRAZOVNA DJELATNOST

Želite li učiti strani jezik prema europskom referentnom okviru za jezike i svoje znanje upisati u radnu knjižicu? U Pučkom otvorenom učilištu Poreč pohađat ćete nastavu engleskog, njemačkog ili talijanskog jezika dvaput tjedno u popodnevnim satima, uz iskusne stručne stalne predavače. Nastava se odvija prema provjerenim metodama poučavanja, u suvremeno opremljenim učionicama i uz kvalitetnu organizaciju. Programi su odobreni od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Obratite nam se s povjerenjem na broj telefona 887 – 216 ili na e-mail [email protected].

—————————————————————————————————————————

Pučko otvoreno učilište Poreč obavještava da  u tekućem tjednu započinju sljedeći obrazovni programi:

– računovodstveno-knjigovodstveni referent

– njemački za početnike

– talijanski za početnike

– engleski za početnike

Mjesta u grupama još uvijek! Zainteresirani se mogu javiti na broj telefona 887-216 ili na e-mail [email protected] .

—————————————————————————————————————————

Dječji puhački orkestar Porečki delfini upisuje nove članove!

– nova generacija Delfina,

– nova generacija glazbe

– repertoar od baroka do rocka! (s osloncem na pop-rock stvarima i filmskoj glazbi)
Queen, The Beatles, Abba, Michael Buble, Frank Sinatra, Ennio Morricone, The Blues brothers, James Bond, A-team, Gospodar prstenova, Pirati s Kariba…

– za školarce koji žele učiti trubu, trombon, saxofon, klarinet, flautu, bubnjeve i svirati u orkestru!

– uzrast djece od 3. do 8. razreda

Za informacije i upise javite se u Pučko otvoreno učilište Poreč na broj telefona 887 – 216!

—————————————————————————————————————————

Mješoviti pjevački zbor «Joakim Rakovac» počinje s radom te poziva sve ljubitelje zborskog pjevanja im se pridruže tako što će se javiti na audiciju koja se održava ponedjeljkom i četvrtkom u 19.30 sati u prostorijama zbora (bivši Roxy bar, između zgrade Učilišta i gradske uprave).

Postanite član porečkog gradskog zbora!

Informacije možete dobiti na broju telefona 887-216.

—————————————————————————————————————————

Pohađajte literarnu radionicu u Pučkom otvorenom učilištu Poreč!

Zamislite da se možete pretvoriti u bilo koga ili bilo što? Da možete stvarati likove, krajolik i događaje točno onako kako poželite i zamislite? Upravo vam tu mogućnost pruža ,,Literarna radionica”. Uz pisanje priča i izražavanje slapova emocija kroz pjesništvo, radionica pruža mogućnost objave tih djela, pisanja filmskih scenarija, kazališnih predstava, kolumni ili bilo čega što počinje od riječi.

Predavanja se održavaju na vrlo zabavan i kreativan način s ciljem napredovanja literarnih sposobnosti. Također, pohađajući ovu radionicu, osjetit ćete značajne napretke u privatnom i poslovnom životu. Stečene vještine omogućavaju bolju komunikaciju s obitelji, prijateljima ili s osobom u koju ste zaljubljeni. Ljepše ćete se osjećati sami sa sobom i uživati u svakoj izgovorenoj riječi. Dapače, dobro je poznavati literarne vještine u koliko morate na intervju za posao, ako vas profesor uhvati u neznanju ili se nađete u bilo kakvoj neugodnoj situaciji.

Ovaj je program za vas besplatan.

Voditelj: Zoran Antičević, mladi književnik

Početak: 21.10.2013.

Literarna radionica namijenjena je svim generacijama!

Informacije i prijave na broju telefona 887- 216 ili [email protected] .

FESTIVAL KOMORNE GLAZBE „ANTONIO JANIGRO“ 14. do 26. listopada 2013. godine:

Pučko otvoreno učilište Poreč, Osnovna glazbena škola  «Slavko Zlatić» u suradnji s Koncertnom direkcijom Zagreb organizira Festival komorne glazbe „Antonio Jnaigro“ u sklopu kojeg će se održati stručno vijeće profesora violončela iz cijele Hrvatske, susreti uz predavanja i radionice te četiri koncerta koja će obogatiti koncertnu sezonu Poreča i Istre.

– Svečano otvaranje Festivala i koncert pobjednika 9. međunarodnog violončelističkog natjecanja „Antonio Janigro“  Alexandera Warenberga bit će u Kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Poreč, u četvrtak,  24. listopada 2013. sa početkom u 19,30 sati.

– Koncert Damiana Scarpe, violončelo (Italija) bit će u petak, 25. listopada 2013. godine u Eufrazijevoj bazilici u 20,00 sati,

– Koncert manjih komornih ansambala bit će u subotu, 26. listopada 2013. godine u Kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Poreč u 12,30 sati  i

– Svečano zatvaranje festivala uz koncert Zagrebačkih solista i nagrađenih natjecatelja 9. međunarodnog violončelističkog natjecanja „Antonio Janigro“  Alexandera Warenberga violončelo,(Nizozemska), Alejandra Viana, violončelo, (Španjolska) i Ga Eun Kim, violončelo (Koreja) bit će u subotu 26. listopada 2013. godine u Eufrazijevoj bazilici u 20,00 sati.

Poziv za predlaganje kandidata za dodjelu nagrade “Sv. Mauro”

Slobodni smo izvijestiti Vas, da smo dana 14. listopada ove godine na Oglasnoj ploči Grada Poreča objavili Poziv za predlaganje kandidata za dodjelu nagrade “Sv. Mauro” osobama koje su u oblasti kulture i drugim područjima djelovanja naše Ustanove, na području grada Poreča svojim radom dale doprinos od istaknutog značaja za žitelje ovog područja ili rezultati njihovog rada čine trajne kulturne vrijednosti.

Prijedlozi s obrazloženjem mogu se dostaviti do 4. studenoga 2013. na adresu: Pučko otvoreno učilište Poreč, Povjerenstvo za nagradu «Sv. Mauro», Narodni trg 1, Poreč.

Print Friendly, PDF & Email