NEWS

Poreč 24 sata: Joksimović, TBF i Dogma

Fešta će i ove godine biti bogata sadržajima (J. PREKALJ, Glas Istre)
21.08.2013. 23:26; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Poreč 24 sata: Joksimović, TBF i Dogma

Program turističke fešte Poreč 24 sata, koja će se na rivi održati u petak i subotu, na današnjoj su konferenciji za novinare najavili zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović i direktor Turističke zajednice Poreča Nenad Velenik.

– Pozivam sve Porečanke i Porečane, stanovnike Istre i turiste da posjete feštu, koja će i ove godine biti bogata sadržajima, te im želim dobru zabavu, poručila je Štifanić Dobrilović, zahvalivši svima koji sudjeluju u organizaciji.

Velenik je kazao da se radi o fešti namijenjenoj domaćem pučanstvu i gostima, kojom Poreč već tradicionalno obilježava kraj uspješne turističke sezone. Napomenuo je da je to dobra promocija grada i dodatni turistički sadržaj, a korist imaju i ugostitelji, kao i oni koji unajme štandove.

– Zanimljiva je novost povezivanje Poreča 24 sata s manifestacijom “Umjetnik na odmoru”. Američki će autor Ben Peterson u sklopu fešte izvesti performans ispred Parentina, na gradskoj rivi, pozivajući posjetitelje na njegovu feštu, rekao je.

U petak navečer nastupit će The Beat Fleet i Dogma, a slijedi DJ Show, dok subotnji program otvara porečka grupa Teddy Lion Selection Band, nakon koje su najavljeni ponoćni vatromet i koncert izuzetno popularnog srpskog pjevača Željka Joksimovića.

Glazba će nakon koncerata biti znatno tiša nego prethodnih godina, kazao je također Velenik. Oba će dana biti onemogućeno prometovanje vozilima od gostionice Istra do hotela Palazzo od 18 do 5 sati te su organizatori zamolili građane za razumijevanje i strpljenje.

Što se financijskog dijela manifestacije tiče, TZ sudjeluje s 250 tisuća kuna, Grad Poreč osigurava binu i svu potrebnu infrastrukturu, kao i čišćenje javnih površina, dok ostale troškove snosi porečka tvrtka Famose bar. Grad je koncesiju na javne površine bez naknade dao TZ-u, koji ju je ustupio spomenutoj tvrtci.

Najavljeni koncert Zdravka Čolića je otkazan, a razlog je, po Velenikovim riječima, činjenica da se s njegovim menadžmentom nisu uspjeli dogovoriti o cijeni, koja je za TZ bila neprihvatljivo visoka. Stoga su angažirali Joksimovića za 17 tisuća eura, rekao je i ispričao se svima koji su očekivali Čolićev nastup.

(K. FLEGAR, Glas Istre)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email