NEWS

25. Rekreativni biciklistički maratona Parenzana najavljen je za NEDJELJU, 2. LISTOPADA !

parenzana
28.09.2022. 11:49; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / 25. Rekreativni biciklistički maratona Parenzana najavljen je za NEDJELJU, 2. LISTOPADA !

Odlična je vijest da odgoda nije dugo trajala, i kako smo obećali, određen je novi termin održavanja 25.  Rekreativnog biciklističkog maratona Parenzana – pridružite nam se na ovom odličnom događanju u nedjelju 02. listopada s početkom u 10 sati!

Okupljanje je na glavnom trgu u Vižinadi otkud krećemo u vrhunsku avanturu bicikliranja koja znači i svojevrsno finale turističke sezone. Ruta će vas voditi kroz netaknutu prirodu  duž trase Parenzane kroz Karojbu, Motovun, Istarske toplice, Livade i Ponte Porton te natrag u Vižinadu, u ukupnoj duljini od 46 kilometara, po asfaltiranoj cesti. Prije nego starta maraton, u 9.30 sati kreće i mini Parenzana na kojoj će svoje umijeće bicikliranja pokazati mališani iz Dječjeg vrtića Vižinada.

Volite li hodanje više od bicikliranja, razveselit će vas deset kilometara duga tura pješačenja koju smo za vas pripremili, a njezin je start je u 10.15 sati, također na glavnom trgu u Vižinadi. Nakon rekreacije svi zajedno ćemo se družiti na zajedničkom ručku i dodjeli nagrada uz zabavni program za koji će se pobrinuti Malvazija band.

Prijave će biti otvorene na dan maratona od 7.00 do 9.00 sati u školskoj sportskoj dvorani u Vižinadi. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 70 kuna po osobi, a uključuje majicu, medalju, vodu, okrjepu i obrok. Djeca do 10 godina ne plaćaju kotizaciju, dok ujedno sva djeca mlađa od 14 godina moraju imaju suglasnost roditelja ili staratelja za sudjelovanje u maratonu ili osiguranu pratnju odrasle osobe. Za mlađe od 16 godina obavezno je korištenje zaštitne kacige.

Svima koji su se prijavili i uplatili kotizacije za prethodni termin 25. rujna kad smo morali odgoditi događanje, prijave će vrijediti i ove nedjelje 02. listopada. Oni koji su sve platili, a nekim slučajem neće moći sudjelovati na događanju u novom terminu, povrat novca uplaćenog za kotizacije mogu zatražiti putem maila [email protected].

Ne propustite ovo fantastično rekreativno događanje koje znatno obogaćuje turističku ponudu i nakon ljetne sezone te promiče vrijednosti prirodnih ljepota i Vižinade kao sve popularnije turističke destinacije u unutrašnjosti Istarskog poluotoka.

 

Print Friendly, PDF & Email