200 stipendija Valamar Rivijere za učenike diljem Hrvatske

stipendije-valamara_-krk3
27.10.2016. 01:14; ; Početna / Gospodarstvo / 200 stipendija Valamar Rivijere za učenike diljem Hrvatske

Učenicima turističko-ugostiteljskih zanimanja širom Hrvatske Valamar Riviera osigurava 200 stipendija u sufinanciranom iznosu od 1.000 kuna mjesečno uz zapošljavanje po završetku školovanja i mogućnost razvoja karijere te kontinuirano usavršavanje i edukaciju

Počeli obilasci hrvatskih srednjih škola –  prezentacija održana u Srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir

Vodeća domaća turistička kompanija Valamar Riviera učenicima turističko ugostiteljskih zanimanja kuhar, konobar, slastičar i turističko-hotelijerski komercijalist u cijeloj Hrvatskoj donosi program stipendiranja u vrijednosti od 1.000 kuna mjesečno tijekom školske godine, u trajanju od 10 mjeseci. Čak 200 učenika ima priliku ostvariti pravo na stipendiju ali i mogućnost da odradi kvalitetnu praksu u jednom od Valamarovih objekata i zaposli se u Valamar Rivijeri. 

Ovim programom stipendiranja Valamar Riviera mlade u Hrvatskoj želi potaknuti i podržati u odluci da upišu i završe obrazovne programe za ugostiteljsko-turistička zanimanja te osigurati kvalitetnije povezivanje sa srednjim strukovnim i ugostiteljskim školama širom Hrvatske.  Kako bi učenicima, nastavnicima i roditeljima predstavili program stipendiranja, timovi Odjela razvoja ljudskih resursa Valamar Rivijere, obilaze srednje škole diljem Hrvatske, a jučer su posjetili krčku Srednju školu Hrvatski kralj Zvonimir.  Prof. Đurđica Cvitkušić, ravnateljica ove srednje škole tom je prilikom istaknula:

„Unatoč tradiciji obrazovanja i odlično opremljenom ugostiteljskom kabinetu te kvalitetnom nastavnom kadru i naporima škole da promidžbom potakne interes za upis, broj učenika u ugostiteljskim zanimanjima, posljednjih se godina smanjuje. Prije petnaestak godina u našoj smo školi imali 170 učenika u ugostiteljskim zanimanjima, a zadnjih godina taj broj iznosi 50 do 60.  Razloga je više: sezonski rad, neodređeno radno vrijeme, neadekvatno vrednovanje bijelog osoblja u ugostiteljstvu. Budućnost kvalitetnog turizma vidim u hotelima i restoranima visoke kategorije u kojima je profesionalnost konobara i kuhara temelj dobrog poslovanja.  Rješenje vidim u poticajnim mjerama – stipendiranjem mladih ljudi, naročito kada kvaliteta turističke usluge, obzirom na konkurenciju, postaje najvažniji činitelj razvoja turizma. Valamarov program stipendiranja je hvalevrijedan program poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu na otoku Krku. Kao primjer dobre prakse najbolji je poticaj učenicima koji žele postati uspješni ugostitelji, konkurentni na tržištu rada.  Potpore kroz ovaj program, osim što će motivirati mlade za ugostiteljsko-turistička zanimanja , potaknut će i kvalitetnije povezivanje škole i gospodarskih tvrtki u turizmu, unaprijediti suradnju poslodavaca i obrazovnog sustava, te podići ukupnu kvalitetu ugostiteljskog kadra i time poboljšati razinu usluga u ovom području.“

Stipendiranje učenika osigurano je kroz partnersku suradnju s Ministarstvom turizma. Obveza svih stipendista jest da redovito pohađaju nastavu, upišu godinu i uredno maturiraju, kako bi imali priliku odraditi praksu u jednoj od destinacija Valamara – u Poreču, Rapcu, Krku ili Dubrovniku. Po završetku školovanja stječu i pravo na zapošljavanje u Valamaru, redovno uključivanje u stručna osposobljavanja te programe nagrađivanja.

Učenici, roditelji i nastavnici mogu više informacija o programu stipendiranja pronaći na web stranici www.valamar.com/stipendije, odnosno javiti se na adresu [email protected].

Print Friendly, PDF & Email