NEWS
Max 180920 S

20. kolovoza 2018. na svečanoj sjednici Vijeća općine Funtana dodijeljene su općinske nagrade i priznanja te priznanja Turističke zajednice Funtana

IMG-dccb5ec4642876caf8e007a28ed83539-V
21.08.2018. 12:18; Učitavanja: 395; Početna / Gospodarstvo / 20. kolovoza 2018. na svečanoj sjednici Vijeća općine Funtana dodijeljene su općinske nagrade i priznanja te priznanja Turističke zajednice Funtana

Na Trgu ispred crkve sv. Bernarda u Funtani, s početkom u 20 sati, u ponedjeljak 20. kolovoza,  povodom proslave Dana općine, Dana iseljenih Funtanjana i zaštitnika sv. Bernarda, održana je svečana sjednica Vijeća općine Funtana. Nakon prigodnog govora predsjednika Vijeća Marina Tonkovića i općinskog načelnika Mladena Grgete dodijeljene su općinske nagrade i priznanja zaslužnim udrugama, pravnim te fizičkim osobama koje su znatno pridonijele razvoju Općine.

Nagrada  općine Funtana – Sveti Bernardo 2018. dodijeljena je Odbojkaškom klubu Funtana-Vrsar za osvojeno 1. mjesto na United World Games 2018. u Klagenfurtu, u kategoriji djevojčice U11, te za osvajanje Državnog prvenstva u Mini odbojci. Djevojčice predvođene trenerom Abdelom Zolotom, osim ovog izvrsnog uspjeha, posljednjih godina nanizale su nekoliko uspješnih rezultata, od osvajanja 2. mjesta na državnoj i županijskoj razini pa do naslova Prvaka Županije.

Nagrada općine Funtana – Sveti Bernardo 2018. dodijeljena je Malom obiteljskom kampu  „Polidor Camping Park“ za osvojenu nagradu za najbolji mali kamp u Hrvatskoj 2017. godine u sklopu Dana hrvatskog turizma i akcije koju provodi Hrvatska gospodarska komora „Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku“. Polidor je mali obiteljski kamp s 4 zvjezdice smješten kraj Bijele uvale. Svojim otvaranjem u srpnju 2015. godine pridonio je visokokvalitetnoj i inovativnoj turističkoj ponudi na prostoru općine Funtana. S kapacitetom do 300 ljudi, jedan je od rijetkih kampova koji radi cijelu godinu. Od samih početaka bilježi izvrstan rast u noćenjima. Time je dokazao da se sezona može produljiti od uobičajenih tri mjeseca. Kvalitetno, suvremeno i bogato opremljeni smještajni objekti, široki spektar dodatnih sadržaja, inovativna ponuda, personalizirani pristup svakom gostu, uređenje okoliša, briga o svakom detalju, sastavnice su uspješnog poslovanja ovog kampa. Zaslužni za to su, prije svega, supružnici Adrijano i Katja Ukušić i njihove kćeri, Giulia i Federica, ali nezaobilazni su ostali djelatnici, suradnici, koji svojim timskim radom, snagom i voljom doprinose izvrsnom funcioniranju  kampa.

Zahvalnica općine Funtana 2018. dodijeljena je Robertu Buršiću za njegov doprinos kulturnom uzdizanju i obogaćivanju turističke ponude Funtane te uspjesima u pokretanju, organizaciji  i realizaciji brojnih projekata u mjestu.  Robert Buršić javnosti je poznat kao dugogodišnji novinar Glasa Istre. Jedan je od pokretača likovne manifestacije Naiva u Istri u galeriji „Zgor murve u Funtani“, koja ove godine slavi svoju 25. godišnjicu.  Kao voditelj „naivaca“ i koordinator, brine se za bogat i raznolik postav radova. Nadalje, nezaboravna je njegova foto izložba „Od trnja do zvijezda“ organizirana u povodu 50. obljetnice organiziranog turizma u Funtani. Zatim, „Orači plavih brazdi „ kojom je prikazao povijesni razvoj ribarstva. „Toliko željena osnovna škola“, naziv je izložbe kojom je predstavio povijest osnovne škole. Zaslužan je i za organizaciju izložbe sakralne povijesti „Pogled u zavičaj“  povodom 390. godišnjice osnutka crkve Svetog Bernarda i 400. godišnjice izgradnje Kaštela. A poznata je i njegova izložba pod nazivom „Prijateljstvo na dar“,  kada su u galeriji Zgor murve izložene vrijedne slike, poznatih autora, u vlasništvu mještana, a koje su isti ustupili i tako omogućili realizaciju zanimljive izložbe.

Na svečanoj sjednici Vijeća nagrade je podijelila i Turistička zajednica općine Funtana. Načelnik te ujedno predsjednik Turističke zajednice Mladen Grgeta i direktorica Ana Milohanović Čehić uručili su nagrade za najljepše uređene okućnice i balkone te nagradu dugogodišnjim gostima Funtane.

Turistička zajednica općine Funtana tradicionalno organizira akciju „Moj balkon-okoliš je najljepši“ kojom se želi na simboličan način zahvaliti mještanima Funtane što brigom o svojim okućnicama i balkonima te najbližem okolišu, brinu o izgledu mjesta i stvaranju klime dobrodošlice za goste. 

Nagradu za najljepše uređenu okućnicu u Funtani u 2018. godini dobio je Anđelo Mattossovich, Put Perila 16, Funtana. Nagradu za najljepši balkon dobili su Silva i Mile Liović, Čerlenki bb, Funtana. A posebno priznanje i zahvalu za dugogodišnju brigu i trud uložen u održavanje okoliša dobila je Matilde Stifanich, Pod Kaštelom 12 Funtana.

U današnje vrijeme kada se većina gostiju zadrži tek dva do tri dana u jednoj destinaciji, gosti koji ostaju duže i stalni su, zaista zaslužuju pohvalu.  Stoga je Turistička zajednica općine Funtana dodijelila zahvalnicu dugogodišnjim gostima i prijateljima Funtane, supružnicima iz Italije, gospođi Renati Felluga i gospodinu Sergiu Pitacco. Renata i Sergio gosti su na našim prostorima od 1969. godine. Prve tri godine boravili su kao gosti u privatnom smještaju u Poreču, a od 1972. godine stalni su gosti i dugogodišnji paušalisti u kampu Puntica. Zaljubljeni su u kamp i Funtanu, poznaju puno domaćih ljudi i održavaju dugogodišnje prijateljske odnose s njima.

Print Friendly, PDF & Email