NEWS

20-godišnjaku na području Poreča policija oduzela automobil – vozio s poništenom vozačkom dozvolom

prometna policija10
12.02.2023. 11:41; ; Početna / Crna kronika / 20-godišnjaku na području Poreča policija oduzela automobil – vozio s poništenom vozačkom dozvolom

Policijski službenici su prilikom kontrole prometa 10. veljače oko 21 sat kod kružnog toka na državnoj cesti D-75 u Poreču zaustavili automobil Peugeot, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 20-godišnjak.

Obavljenim provjerama utvrđeno je kako je 20-godišnjaku vozačka dozvola poništena radi prikupljenih negativnih bodova zbog počinjenih prometnih prekršaja te stoga mora ponovno pristupiti polaganju vozačkog ispita, ali to će moći tek za dvije godine. Policijski službenici ponudili su mu i testiranje na prisutnost droge u organizmu, no mladić je to odbio, čime je također počinio prekršaj.

Budući da je postojala opasnost da će vozač nastaviti s činjenjem prekršaja, policijski službenici su ga uhitili i priveli ga u policijsku postaju. Kako je vozač već najmanje dva puta pravomoćno kažnjen zbog određenih prometnih prekršaja, policija mu je sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama privremeno oduzela automobil te je podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu.

Print Friendly, PDF & Email