NEWS
Best of Poreč

2 zlata i 2 bronce za mlade kuglačice Istre

21.05.2017. 22:58; ; Početna / Sport i rekreacija / 2 zlata i 2 bronce za mlade kuglačice Istre
Vije5723-7498

Mlade kuglačice ženskog kuglačkog kluba Istre iz Poreča uspješno nastavljaju putevima  svojih starijih kolegica koje su perjanice Hrvatskog kuglanja.
U subotu na kuglani Mlaka u Rijeci održano je Pojedinačno prvenstvo za KRZapad za uzrast od U9 do U18 gdje su osvojile 2 zlatne i 2 brončane medalje

Ženski kuglački klub Istre nastupio je sa 9 svojih mladih kuglačica u svim takmičarskim kategorijama. Za  Pomladak ( uzrast 9 i 10 godina) nastupile su Nina Gašparini u U9 koja je bila daleko najuspješnija u toj kategoriji u odnosu na druge djevojčice(Nina je srušila 282 čunja, a drugoplasirana 207). Nina je dokazala da  plod ne pada daleko od stabla ( mama joj je Nataša Ravnić Gašparini).
 U kategoriji U10 veliko iznenađenje priredila je Nina Spahić koja je također pobijedila u svojoj kategoriji. Nina je srušila velikih 557 čunjeva, dok je drugoplasirana imala 485 čunja.  U toj kategoriji nastupila je i Natali Mesarić sa 394 srušenih čunja.
U kategoriji Mlađih kadetkinja (11 -12 godina) nastupila je Nicol Nekić koja je osvojila četvrto mjesto, a nedostajalo joj je 11 čunja za broncu ( ali Nicol nije razočarala svojom igrom kao najmlađa u toj skupini).
Kod Kadetkinja nastupila je Tina Nekić koja prvi puta ulazi u takvo natjecanje i osvojila je izvrsno treće mjesto i brončanu medalju.
Mlađe juniorke su bile najbrojnije, čak četiri igračice iz ŽKK Istre. Najuspješnija među njima bila je Iva Vukošić koja je osvojila treće mjesto i okitila se brončanom medaljom. Igrale su još Daria Barać, Sindy Jelenić i po prvi puta Barbara Buretić koja je nakon što ju je trema prošla u prvom setu, odigrala jako dobro tri ostala seta.
Sve navedene kuglačice trenira trenerica ŽKK Istre, Ružica Močibob
Na takmičenju je bilo ukupno 73 mladih kuglačica i kuglača.

ŽKK

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani