NEWS
Ljekarna

18-godišnjak i 20-godišnjak privedeni zbog pet kaznenih djela

05.03.2015. 12:35; ; Početna / Crna kronika / 18-godišnjak i 20-godišnjak privedeni zbog pet kaznenih djela

Pritvorskom nadzorniku PU istarske jučer su privedeni 18-godišnjak i 20-godišnjak, osumnjičeni za pet kaznenih djela, odnosno tri provale i dva oštećenja tuđe stvari na području Poreča.

Mladiće se sumnjiči da su u noći s 4. na 5. siječnja prošle godine, u Prvomajskoj ulici u Poreču, ušli u ograđeno dvorište pravne osobe iz Poreča, gdje su provalili u nekoliko službenih vozila i otuđili jedan radio uređaj. Potom su nasilno ušli i u skladište te su tamo provalili i u aparat za tople napite i otuđili kovanice. Time su pravnu osobu oštetili za više tisuća kuna.

Svoj provalnički pohod mladići su nastavili u noći sa 17. na 18. siječnja prošle godine, kada su u jednom turističkom naselju, provalili u dva ugostiteljska objekta, ronilački centar i sportski centar. Osumnjičeni su nasilno ušli u objekte i ispreturali stvari, a iz jednog ugostiteljskog objekta otuđili su razni inventar, piće i hranu. Time su pravne i fizičke osobe ukupno oštetili za više tisuća kuna.

Posljednju tešku krađu mladići su počinili u noći s 4. na 5. ožujka prošle godine, kada su na zidu skladišta u Ulici Karla Huguesa, u vlasništvu pravne osobe iz Poreča, napravili otvor, kroz koji su ušli u skladište, no iz njega nisu ništa otuđili.

Osim za teške krađe, dvojicu hrvatskih državljana se sumnjiči da su počinili i dva kaznena djela oštećenje tuđe stvari. Prvo su u vremenu od 24. do 28. siječnja prošle godine, zapalili ceradu na podu plastenika u dvorištu srednje škole u Poreču, a potom su u noći s 5. na 6. ožujka, u Ulici Karla Huguesa, srušili zid, oštetili kameru i nekoliko desetaka vreća, čime su pravnu osobu iz Poreča oštetili za više stotina kuna, izvijestila je policija.

U pritvoru je jučer završio i 24-godišnjak kojeg se sumnjiči da je od 1. travnja do 3. lipnja prošle godine, provalio u nekoliko desetaka apartmana u sklopu hotela na području Poreča, iz kojih je otuđio razni inventar.

(iPress)

Print Friendly, PDF & Email