NEWS
Valfresco Uskrs S

Od 15. do 17. listopada u Poreču se održava Sport Fest

2021-10-14_13h28_21
14.10.2021. 13:29; ; Početna / Sport i rekreacija / Od 15. do 17. listopada u Poreču se održava Sport Fest

U dvorani Žatika održana je tiskovna konferencija na kojoj su g. Loris Peršurić, gradonačelnik Poreča i g. Alan Balen, izvršni direktor Sport Festa predstavili program ovogodišnje konferencije, sajma i sportskih natjecanja.

Jubilarno peto izdanje Sport Festa počinje svečanim otvaranjem u dvorani Žatika 15. listopada u 11 sati, nakon kojeg će se dodijeliti JUMP nagrade u 7 kategorija za doprinose i ostvarenja u sportu pojedincima, klubovima, organizacijama i gradovima. Zatim počinje konferencija, otvara se sajamski prostor s velikim brojem izlagača sportskih aktivnosti i opreme, a kreću i razni sportski događaji. Sport Fest završava u nedjelju, 17. 10. 2021.

Ovom prigodom je g. Loris Peršurić, gradonačelnik Poreča izjavio:
“Znam da imamo puno manifestacija koje se napokon vraćaju u naš grad i puno njih odgovara upravo Poreču i identitetu našeg grada. No, kao grad koji živi sport, grad koji ima jako veliki broj registriranih sportaša profesionalaca i rekreativaca, grad koji ima jedno igralište na otprilike 200 stanovnika, dok je nacionalni prosjek jedno na 800, grad sa 6 javnih dvorana, dvije privatne, bezbroj teniskih i drugih sportskih terena, s nogometnim kampusom u izgradnji…mislim da se možete složiti da je Sport Festu mjesto upravo tu, u Poreču. Zato hvala organizaciji koja se ponovno vratila u Poreč, koja je tu bila i lani kad gotovo nije ni bilo manifestacija. Rekao bih da je ovo idealna manifestacija za sve generacije jer ima vrlo mnogo dobrih predavanja i gostovanja, ali je i ponuda sportova izuzetna pa zato sve pozivam da dođu do dvorane Žatika ovaj vikend i uživaju u Sport Festu.

Alan Balen, izvršni direktor Sport Festa dodao je: “Kao prvo, zahvaljujem se našim domaćinima i partnerima na kontinuiranoj i vrhunskoj podršci. Veliko nam je zadovoljstvo da smo opet u Poreču za već peto izdanje Sport Festa na kojem možemo istaknuti cijeli niz odličnih konferencijskih predavača kao što su Zlatko Mateša, Siniša Krajač, Tin Srbić, Ana  Đerek, Igor Boraska, Danijel Šaškin, Dubravko Šimenc, Nikola Pilić, Hrvoje Horvat, Martin Sinković i još mnogi drugi. Uz ovo, čeka nas vrlo bogat sajamski dio, cijeli niz atraktivnih natjecanja odnosno aktivnosti koje uključuju Run Fest utrku, crossfit i body building natjecanja, dodgeball utakmice, hrvatski lacrosse kup, flying disc, obaranje ruku, plesno natjecanje, freestyle nogomet i još mnogo toga. Podsjećam kako su sajam i praćenje natjecanja besplatni za sve posjetitelje pa pozivam sve zaintersirane da nam se pridruže na ovom sportskom vikendu.”

Uz sve navedeno, i ove godine održat će se uzbudljivi Red Bull BMX nastupi dok je petak navečer rezerviran za popularnu predstavu “Samo preko njega mrtvog” Renea Bitorajca i Jana Kerekeša koja će se održati u Žatici tako da će definitivno biti događanja za sve ukuse.

Više detalja saznajte na www.sportfestporec.com

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email