NEWS
HALF – s

15. listopada u Gradskoj knjižnici gostuje Rujana Jeger

09.10.2014. 08:45; ; Početna / Obavijesti / 15. listopada u Gradskoj knjižnici gostuje Rujana Jeger
bez-dlake

raduje nas novo zajedničko druženje u Mjesecu hrvatske knjige, koji će se ove godine održati od 15. listopada do 15. studenoga 2014.

Mjesec hrvatske knjige je tradicionalna nacionalna kulturna manifestacija posvećena hrvatskoj pisanoj riječi; ima za cilj promicanje hrvatske knjige i čitanja, a okuplja knjižničare, književnike, nakladnike, kulturne djelatnike i brojne čitatelje. Programski dio manifestacije usmjeren je upravo vama, našim čitateljima, a cilj nam je da i kroz ovu manifestaciju povežemo vas i naše goste autore.

Potaknuti dobrim rezultatima akcije „Pitajte književnike“, ponovno smo za vas pripremili kutiju u koju možete ubaciti svoja pitanja upućena gostujućim autorima i na taj način sudjelovati u kreiranju književnog susreta.

Naša prva gošća je Rujana Jeger, Zagrepčanka koja je diplomirala arheologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Bila je stalna kolumnistica u hrvatskom izdanju Cosmopolitana Ellea. Objavljivala je u švedskom časopisu Amelia, švicarskom Du i austrijskom  Die Bunte Zeitung. Piše kolumne za tportal, ženske časopise Stilist i Zaposlena žena. Godine 2001. objavila je svoj roman prvijenac Darkroom, hvaljen od kritike i publike. Nakon romana uslijedile su tri zbirke kolumni; Posve osobno (2003.), Opsjednuta (2007.) i Hod po rubu (2012.). U Mjesecu hrvatske knjige, 15. listopada 2014. godine, u 19 sati, u našem gradu, u matičnom odjelu Gradske knjižnice Poreč, predstavit će svoju knjigu Bez dlake na jeziku – o psima i ljudima, koja je spoj beletristike i publicistike te prikazuje intimno viđenje posebnog odnosa između vlasnika i njihovih pasa.

Print Friendly, PDF & Email