NEWS
Valfresco Uskrs S

Tjedna najava događanja i Pučkog otvorenog učilišta Poreč

poup-logo-v
14.09.2020. 14:44; ; Početna / Obavijesti / Tjedna najava događanja i Pučkog otvorenog učilišta Poreč

Kino

četvrtak, 17. 9., petak, 18. 9. i subota, 19. 9. u 18.00

SCOOB! – sinkronizirano
izvorno ime: Scoob!
žanr: animirani
trajanje: 93 minute
redatelj: Tony Cervone

sadržaj: U filmu ćemo saznati mnoge tajne i činjenice o omiljenoj ekipi koja već desetljećima rješava najsloženije misterije i zadatke. Kako su se Scooby i Shaggy sreli, kako se dvojac potom upoznao s mladim detektivima Fredom, Velmom i Daphne te kako su dospjeli do svog prvog slučaja. Danas, nakon stotinu riješenih slučajeva, Scooby i njegova ekipa suočavaju se sa svojom najvećim i najizazovnijim misterijem ikada: opakim planom da pas-duh Cerberus zavlada svijetom.

četvrtak, 17. 9., petak, 18. 9. i subota, 19. 9. u 20.00

Rat u kući
izvorno ime: War with Grandpa
redatelj: Tim Hill
žanr: komedija
uloge: Robert De Niro, Christopher Walken, Uma Thurman
trajanje: 98 minuta

sadržaj: Desetogodišnji Peter oduševljen je viješću da se njegov djed doseljava k njemu, no njegovom uzbuđenju dolazi kraj kada shvati da se od njega očekuje da djedu prepusti svoju sobu dok bi on trebao noćiti na jezivom tavanu. Iako jako voli svog djeda, Peter želi svoju sobu natrag i ne preostaje mu ništa drugo nego objaviti rat. Udružuje se s prijateljima te zajedno kuju opake planove protiv djeda kako bi ga natjerali da preda sobu. Ipak, krv nije voda, a uskoro postaje jasno da je Peter svoju tvrdoglavost i borbene gene naslijedio upravo od djeda.

Rezervacija mjesta i kupovina ulaznica za kinoprojekcije, osim na blagajni Učilišta, moguća je i na internetskom rezervacijskom sustavu: rezervacije-poup.hr. 

 

Likovna djelatnost 

U galeriji Zuccato otvorena je samostalna izložba Aleksandra Garbina Polovice i ostale stvari.
Decumanus 34
trajanje izložbe: do 10. listopada 2020.
radno vrijeme galerije: svakim danom od 10.00 – 12.00 i 17.00 – 21.00, osim nedjeljom i blagdanima

Uzimajući u obzir Garbinovo kiparsko obrazovanje, on svaki rad, stvar i ideju promišlja iz perspektive kipara. Bez obzira je li riječ o slici, videouratkuu ili objektima koji se nastavljaju na konceptualni, minimalistički, neodadaistički, novorealistički kod i onaj siromašne umjetnosti, svaki Garbinov rad u izložbenom prostoru funkcionira kao site-specific instalacija koja prisvaja (ili oduzima) galerijski prostor.

Umjetnički objekti na ovoj izložbi promatračima se na prvi pogled čine običnim predmetima, poznatim stvarima s „upisanim“ svakodnevnim funkcijama i značenjem. Ponovnim pregledom postaje jasno da je dio predmeta promijenjen, izmješten, preobražen i lišen poznate funkcije.  Kraćenjem i spajanjem predmeta, intervencijom u njegovu funkcionalnost i položaj ili jednostavno korištenjem i rasporedom stvari Garbin uzima u obzir promatračeva očekivanja i pretpostavke koji su preduvjet odgonetanja vizualne zagonetke.

Aleksandar Garbin rođen je 1955. godine u Rovinju. Diplomirao je 1988. godine kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti “Brera” u Milanu. Izlagao je na mnogim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Za svoj rad nagrađen je nagradom “Pollock-Krasner Foundation” 2005. godine te brojnim drugim priznanjima i nagradama.

 

U foajeu kazališta otvorena je instalacija Od celuloze do pejzaža.

Instalaciju je moguće pogledati radnim danom u vremenu 9.00 – 21.00.
Od celuloze do pejzaža kolažna je instalacija i autorski rad polaznika radionice organizirane povodom 60. Annala, skupne izložbe suvremene umjetnosti.

Besplatnu likovnu radionicu za djecu i mlade vodio je mag. art Valter Černeka. Radionica je idejno pratila ovogodišnju temu Annala razmatrajući pojmove turizma, konzumacije prostora i selektiranja otpada. Lijepljenjem raznobojnih papira, uglavnom starih turističkih promotivnih materijala papirnati je otpad ponovno oživio u novoj funkciji te je kroz filter radionice smeće progovorilo jezikom umjetnosti.

Ulaz na sve izložbe je slobodan.

Obrazovna djelatnost 

Tjedan cjeloživotnog učenja u Pučkom otvorenom učilištu Poreč

datum

vrijeme

događaj

mjesto

ponedjeljak,

28. 9.

17.00

Ispleti mi narukvicu prijateljstva

Prijateljstvo nas veže i spaja, pruža nam prekrasan osjećaj. Prijatelj vas razumije, brine se za vas i uz vas je u svakom trenutku. Čak i ako se ponekad porječkate, brzo se i pomirite.

Imate između 10 i 13 godina? Zašto prijatelja/icu ne biste iznenadili posebnom narukvicom koju ćete sami isplesti? Za vas smo pripremili savršene boje i uzorke koje ćete kasnije sami plesti.

(zbog ograničenog broja polaznika, potrebna je prethodna prijava internetskim putem na: https://forms.gle/1E9GSqTA66BBpCVJA)

voditeljica: Sanja Jakus

 

Pučko otvoreno učilište Poreč –

I. kat,

učionica br.3

utorak,

29. 9.

17.00

Ah, ti projekti!

Natječaji, projekti, financiranje – (ne)boli glava

Interaktivno predavanje za UDRUGE i USTANOVE:

– kako osmisliti projekt za neki natječaj (projektna logika);

– kako ispuniti prijavne obrasce;

– što je projektna logika;

– koji su preduvjeti važni kako biste se uopće mogli javiti na neki natječaj (strateški planovi, operativni planovi, pregled izvora prihoda i rashoda za jednu ili dvije godine unatrag, ovlaštene osobe u mandatu, potvrda o predanom financijskom izvješću za prethodnu godinu, potvrda o nepostojanju duga….).

(zbog ograničenog broja polaznika, potrebna je prethodna  prijava internetskim putem na:

https://forms.gle/9xFu9w3gsPGSzFND8)

voditeljica: Sniježana Matejčić

 

foaje kazališta

srijeda,

30. 9.

17.00

iDigital Classroom – Digitalni marketing

Kako privući nove klijente – kako ih pridobiti, zadržati i osigurati njihove preporuke? Kako osigurati marketinšku učinkovitost u promociji i prodaji proizvoda i usluga? Kako mjeriti uspješnost marketinške aktivnosti? Kako analizirati tržište i stvoriti uspješnu marketinšku strategiju? Koji su alati i kanali korišteni u digitalnom marketingu? Kako osigurati marketinšku učinkovitost poznavajući ključne faktore (ne)uspjeha u industriji i filozofije kupaca?

(zbog ograničenog broja polaznika, potrebna je prethodna prijava internetskim putem na: https://forms.gle/r7iD3sdE9u948eTQ6 )

voditeljica: Lejla Rizvanović, iDigital Agency

 

Pučko otvoreno učilište Poreč –

I. kat,

učionica br.1

četvrtak,

1.10.

18.00

Joga za početnike – jer tijelo, um i duh cijeli život uče

Tražili ste razlog za vježbanje? Od poboljšanja fizičke snage do fleksibilnosti, zdravlja srca, uma i duha… Ima li boljeg razloga da skinete prašinu s prostirke za vježbanje? Joga spaja um i tijelo, potiče opuštanje i smanjuje stres. Upoznajte se s tehnikama joge uz iskusnu voditeljicu.

(zbog ograničenog broja polaznika, potrebna je prethodna prijava internetskim putem na:

https://forms.gle/9ntHafTAYf2Byxye8)

voditeljica: Marina Dželalija Jakominić

Pučko otvoreno učilište Poreč –

II. kat,

učionica br.1

 

Upisi na verificirane tečajeve stranih jezika, programe osposobljavanja i kreativne radionice

Želite li učiti strani jezik prema europskom referentnom okviru za jezike i svoje znanje upisati u e-radnu knjižicu? U Pučkom otvorenom učilištu Poreč možete pohađati nastavu engleskog, njemačkog ili talijanskog jezika dvaput tjedno u popodnevnim satima, uz iskusne stručne stalne predavače. Nastava se odvija prema provjerenim metodama poučavanja, u suvremeno opremljenim učionicama i uz kvalitetnu organizaciju. Programi je odobrilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.  Upisi su u tijeku.

 

Više informacije o upisima možete dobiti putem e-pošte [email protected] ili na broju telefona: (052) 887 – 216.

Print Friendly, PDF & Email