NEWS

12 pitanja gradskim službama i odgovori na njih

07.04.2008. 00:00; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / 12 pitanja gradskim službama i odgovori na njih
711hrv-oko-txt.jpg

U međuvremenu neke odgovore na pitanja je dao život i rad, no i pored te činjenice odgovore objavljujemo u cjelosti. Zahvaljujemo novoj zaposlenici za odnose s javnošću, Gloriji Jelovac, koja je prikupila odgovore po upravnim odjelima lokalne samouprave Grada Poreča.
Ukoliko imate i Vi pitanje prema gradskim službama a na koje nemate odgovor pošaljite ga na e-mail adresu [email protected] , a mi ćemo potražiti odgovor.


1.Kada će se održati naredni susret Gradonačelnik – Novinari ?
Gradonačelnik Edi Štifanić će održati susret s novinarima 08.02. 2008. godine u 10 sati u Maloj vijećnici.

2. Što će Grad poduzeti za zaustavljanje bespravne gradnje , parkirališta, kod Gradskog groblja, i tko je odgovoran za to?
Grad Poreč je za parkiralište kod gradskog groblja zatražio lokacijsku dozvolu 28.02. 2007 godine te istu ishodovao 11.07.2007. Nakon postupka koji je trajao godinu i mjesec dana ishodovana je i građevinska dozvola i to 31.03. 2008. ( zatražena 26.09. 2007.) Sporna ja bila jedino suglasnost o pravu građenja za česticu na kojoj se nalazi separator. Parkiralište kod gradskog groblja od vitalnog je interesa za rješavanje prometa u mirovanju, pronalaženja slobodnih parkirnih mjesta kako za automobile, autobuse i kampere.

3. Zašto još nije profunkcionirao Ured koji treba izdavati po novom zakonu o gradnji: uvjete za građenje, lokacijske dozvole i odobrenja glavnih projekata na području Grada Poreča ?
Ured za izdavanje građevinskih dozvola Grad Poreč je od IŽ preuzeo 1. travnja 2008. Na prvoj sjednici Gradskog poglavarstva bit će cjelovito izvješće o preuzetim predmetima i prijedlog riješavanju istih u najkraćem mogućem roku.

4. Kada će biti gotova izgradnja aneksa POUP-a ( na lokaciji ex Ljetnog kina ) ?
Oko svih detalja dinamike molimo Vas da se obratite Alenu Benkoviću , direktoru Parentiuma d.o.o. koji vodi čitavu investiciju.

5. Kada će u proceduru, već pripremljeni DPU "Institut za poljoprivredu i turizam" ?
DPU "Institut za poljoprivredu i turizam" je u proceduri donošenja i bit će usvojen na prvoj sjednici Gradskog poglavarstva 16.travnja 2008.

6. Kada će biti utemeljen Organizacijski odbor za pripremu porečkog dijela Svjetskog rukometnog prvenstva ?
Organizacijski odbor porečkog dijela svjetskog rukometnog prvenstva se organizira kao pododbor glavog organizacijskog odbora za organizaciju svjetskog rukometnog prvenstva na nivou države. Nakon organizacijskog odbora na nivou države slijedi odbor na nivou grada Poreča. Obzirom da je država glavni organizator svjetskog rukometnog prvenstva možda je najbolje da taj upit proslijedite odgovornima u Vladi RH ili rukometnom savezu.

7. Kada se održava Veteransko prvenstvo u stolnom tenisu u Poreču i koje su financijske obveze Grada Poreča ?
Veteransko prvenstvo u stolnm tenisu održat će se od 14.- 21.06. 2009.godine i očkuje se ok 4000 sudionika iz cijele Europe. Obveze Grada su 50.000 Eura.

8. Da li će se u Poreču održati neko Europsko prvenstvo u plesu i koliko to košta Grad Poreč, te koliko će se zaraditi od iznajmljivanja: npr. dvorane ?
Europsko prvenstvo u plesu "European Open Dance Contest" će se održati u Poreču od 9. – 13. svibnja. 2008. u Intersport centru "Plava Laguna" u Poreču. Preko 700 točaka će izvoditi više od 200 plesača iz cijelog svijeta. Riječ je o jednoj od najznačajnijih plesnih priredbi u svijetu na kojem show talenti iz cijelog svijeta pjevaju i plešu za željeno mjesto u finalu, za zlatni status i naslov prvaka Europe i svijeta. Vrhunac manfestacije je predviđen u nedjelju kada je na programu "Star Night" gdje sudionici pokazuju u jednom objedinjenom nastupu svo svoje znanje i vještinu.

9. Da li je Grad Poreč dogovorio cijenu korištenja bazena za građane uz hotel "Pical", jer je tamo investirao proračunska sredstva ( javni novac )?
Grad Poreč za svoje građane daje besplatno korištenje bazena.

10. Da li Grad Poreč zna da u ex školi u Dračevcu žive bespravno useljeni stanari i što namjerava poduzeti, ukoliko je to točno ?
Točno je da u školi u Dračevcu žive bespravno stanari, a njih se riješava u sklopu rješenja svih predmetnih škola ( Varvari, Dračevac i Fuškulin).

11. Što je sa uređenjem gradske kupališno-rekreacijske zone, izmjene DPU usvojene (rokovi, nosioci) ?
Na osnovu prihvaćanja detaljnog urbanističkog plana i idejnog rješenja slijedi raspisivanje natječaja za dodijeljivanje koncesije za izgradnju objekta za što očekujemo da će Gradsko poglavarstvo donijeti odluku u što skorijem roku.

12. Što je s novim gradskim web stranicama i zamjenom za Osobu za odnose s javnošću ( na porodiljskom ) ?
Izrada novih gradskih web stranica je u finalnoj fazi izrade.

R.V.A.

Print Friendly, PDF & Email